Yalnız 10.11 biraz eski. Çoğu uygulama minimum 10.13 istiyor. Sıkıntı yaşayabilirsiniz. Safari yerine Chromium'ya da Chrome kullanın ayrıca.
İlk olarak imajımızı ve EFI'yi indirin;
OpenCore: macOS El Capitan 10.11.6 Intel kurulum İmajı
İmaj Özellikleri macOS El Capitan (15G31) içerir. Orijinal Mac cihazlara kurulum yapılabilir. (EFI diski içerisindeki EFI olmadan kurmak güvenli yöntemdir) 8GB ya da üstü USB gereklidir. Kurulumun başından sonuna kadar tamamen Türkçe'dir. Laptop kurulumuna uygundur. Masaüstü kurulumuna...www.technopat.net
Cihaz UEFI degil. Sorun çıkarır mı? Eklemeyi unutmusum.
İlk olarak imajımızı ve EFI'yi indirin;
OpenCore: macOS El Capitan 10.11.6 Intel kurulum İmajı
İmaj Özellikleri macOS El Capitan (15G31) içerir. Orijinal Mac cihazlara kurulum yapılabilir. (EFI diski içerisindeki EFI olmadan kurmak güvenli yöntemdir) 8GB ya da üstü USB gereklidir. Kurulumun başından sonuna kadar tamamen Türkçe'dir. Laptop kurulumuna uygundur. Masaüstü kurulumuna...www.technopat.net
Yazdirip donuyorum hocam.BalenaEtcher programı ile indirdiğiniz imajı USB belleğe yazdırın.
balenaEtcher programı ile indirdiğiniz imajı USB belleğe yazdırın.
Yazdirdim hocam simdi ne yapcagim boot mu edecegim? Kusura bakmayin ilk defa kuracagim da.
Yazdırdıktan sonra USB bellekte 2 tane sürücü oluşacak. 1.olan MacOS'un yükleme medyası.(ki ona Windows üzerinde erişemezsiniz) 2.olan da macOS üzerinde sisteminizi.
Boot etmeye için oluşturulan OpenCore dizini. İşte bahsettiğim OpenCore dizinine imaj ile indirdiğiniz OpenCore EFI klasörünü açtığınızda EFI diye bir klasör çıkacak. Onu.
USB belleğinizin OpenCore klasörüne atın. Ardından atmış olduğunuz efı>opencore>configler klasörünün içinde "Config-sandy bridge.plist" dosyasının ismini "config.plist" olarak değiştirin. Daha sonra ismini değiştirdiğiniz Config dosyasını kopyalayın ve efı>oc klasörüne döndüğünüzde varsayılan olarak ayarlanmış config.plist dosyasını silin. Yerine ismini değiştirdiğiniz Config dosyasını yapıştırın.
Ve artık kuruluma hazırsınız.
Hocam her şeyi yaptim disk secme ekraninda ınstall macOS X i sectim fakat komut satirlarindan sonra debugging not configured hanging diye hata cikti ne yapmaliyim.