i3-2328M işlemciyi değiştirme

mcy26

Centipat
i3-2328M işlemcimi i7 işlemciyle değiştirmek istiyorum fakat kararsız kaldım.

Desteklenen yuvalar: Fcpga988.
Bu da ASUS'taki desteklenen listesi: Intel ürün teknik özellikleri

Listede herhangi birini bulup alsam işime yarar mı? Bir de sizin öneriniz hangisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci, eğer anakarta lehimli ise maliyeti çok yüksek olur. Ancak bazı eski laptoplar da işlemciler çıkarılıp takılabiliyor. Bu şekilde bile olsa işlemcileri bulmak bir hayli zor ve kullanması da bir o kadar riskli olabilir. Bu riskleri göze alıyorsanız, alacağınız işlemci bilgisayarın soğutma seviyesine göre değişir. i7 3540M veya i7 3820QM alabilirsiniz. QM kodlu işlemciler daha güçlü olduğundan ,bilgisayarınızın sıcaklık seviyesini yükseltir. M kodlu işlemciler ise mobil işlemciler olduğundan, performansı az ve bilgisayarınız da oluşturacağı sıcaklık da düşüktür.

İşlemci, eğer anakarta lehimli ise maliyeti çok yüksek olur. Ancak bazı eski laptoplar da işlemciler çıkarılıp takılabiliyor. Bu şekilde bile olsa işlemcileri bulmak bir hayli zor ve kullanması da bir o kadar riskli olabilir. Bu riskleri göze alıyorsanız, alacağınız işlemci bilgisayarın soğutma seviyesine göre değişir. i7 3540M veya i7 3820QM alabilirsiniz. QM kodlu işlemciler daha güçlü olduğundan ,bilgisayarınızın sıcaklık seviyesini yükseltir. M kodlu işlemciler ise mobil işlemciler olduğundan, performansı az ve bilgisayarınız da oluşturacağı sıcaklık da düşüktür.
Çıkartılıyor daha önce açıp bakmıştım. 2. el bi işlemci buldum ve onu alıp taksam mı?
Bulduğum işlemci: i5-3210M
Karşılaştırma yaptım: Intel ürün teknik özellikleri

Sizce bu yeter mi yoksa i7 arasam mı?

Bu arada Bilgisayarım: Asus X55C - 4GB+4GB ddr3 Ram var ekran kartı paylaşımlı
İşlemciyi değişince hız ve oyunlar için etkisi olur mu ya da bir sıkıntı çıkartır mı?

2328m soketli anakarta 3. nesil işlemcileri takabilirsiniz, istisnai bir işlemci.
Biraz daha ayrıntılı anlatablir misin? Sizin öneriniz hangisi olur?

Çıkartılıyor daha önce açıp bakmıştım. 2. el bi işlemci buldum ve onu alıp taksam mı?
Bulduğum işlemci: i5-3210M
Karşılaştırma yaptım: Intel ürün teknik özellikleri

Sizce bu yeter mi yoksa i7 arasam mı?

Bu arada Bilgisayarım: Asus X55C - 4GB+4GB ddr3 Ram var ekran kartı paylaşımlı
İşlemciyi değişince hız ve oyunlar için etkisi olur mu ya da bir sıkıntı çıkartır mı?

Biraz daha ayrıntılı anlatablir misin? Sizin öneriniz hangisi olur?
Normalde bu modellerde 2. nesile 2. nesil 3. nesile 3. nesil işlemciler takılıyor ama 2328M kodlu işlemciyi barındıran anakartlar 3. nesili destekliyor. Ben i7 3632QM kodlu işlemciyi tavsiye ederim 8 çekirdekli olmasına rağmen ilk 35watt tüketen işlemcileri bu nesilde getirdiler. Diğer modellerden hem daha performanslı hemde daha az ısınır.

Normalde bu modellerde 2. nesile 2. nesil 3. nesile 3. nesil işlemciler takılıyor ama 2328M kodlu işlemciyi barındıran anakartlar 3. nesili destekliyor. Ben i7 3632QM kodlu işlemciyi tavsiye ederim 8 çekirdekli olmasına rağmen ilk 35watt tüketen işlemcileri bu nesilde getirdiler. Diğer modellerden hem daha performanslı hemde daha az ısınır.
cevabınız için çok teşekkür ederim.
Eğer i7 3632QM bulamazsam i5-3210M alayım mı?
Bir de işlemciyi yükseltmem sorun oluşturur mu?

Teşekkür ederim bulmak biraz olacak ama aramaya devam.
Bu arada işlemci değişimde bilgisayara zarar verme gibi bir durum söz konusu mu? Yani ilerde sıkıntı yaratır mı?
Normal şartlarda yaratmaz ama eğer fanı, soğutucu bloğu artık yeterince iyi çalışmıyorsa veya iyi bir termal macun kullanılmazsa tam anlamıyla verim alınamayabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı