i3-2350M laptopta hangi işletim sistemi kullanılmalı?

firrisn

Decapat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Eskiden kalma bir laptop buldum ama kullanılmıyor. 2 GB RAM i3 2350 m işlemci 500 GB HDD var. 180 MB RAM kullanımında %100 RAM kullanıldığını gösteriyor ve HDD kullanımı da %100'den aşağı düşmüyor. CPU kullanımı yine %70 %50 arası. Hangi işletim sistemini kaldırabilir bu bilgisayar?

Hocam böyle bir sistemin Windows 10 kaldıracağı beklenemez. Güncel bir işletim sistemi kullanmak istiyorsanız antiX gibi hafif Linux dağıtımlarına yönelebilirsiniz.

Peki %100 HDD kullanımı sorunu neden olur hocam bilginiz var mı o konuda. 2. bilgisayar olarak kullanacağım zaten yeni laptopta alabilirim.

Peki %100 HDD kullanımı sorunu neden olur hocam bilginiz var mı o konuda. 2. bilgisayar olarak kullanacağım zaten yeni laptopta alabilirim.

Bunun birçok nedeni var. HDD'lerin okuma-yazma hızının SSD'lere göre yavaş olması, sistemdeki gereksiz uygulamalar ve hizmetler bunun en yaygın nedeni. Bu sorunun meydana geldiği sistemlerde virüs dolayısıyla da ortaya çıkmakta.

Hocam böyle bir sistemin Windows 10 kaldıracağı beklenemez. Güncel bir işletim sistemi kullanmak istiyorsanız antiX gibi hafif Linux dağıtımlarına yönelebilirsiniz.

O kadar AntiX'e gerek yok bence Linux Mint gayet yeterlidir.

Xfce ve Mate masaüstü 500 MB RAM yiyor. 2 GB da daha az yiyebilirler belki.

Aynen bende yaşamıştım Windows 10 HDD de barbat çalışıyor CS1.6'yı bile açamamıştım 8.1'e geri çevirmiştim.

Peki SSD alsam bir de Linux Mint kursam daha iyi kullanılır mı? DDR2 olduğu için belki değiştirebilirim veya RAM alabilirim.

Hocam o sistemde 32 Bit sürümü bile kasar, Windows 10 önermem.

64 Bit kurulu kalmış hocam. Bende laptopun varlığından haberim yoktu dün buldum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı