İ3 3.7 Mi yoksa İ5 3.2 mi?

ramazan umut

Hectopat
Daha fazla  

Bu fotoğraftaki İntel i3 ün performansı fotoğraftaki i5 den daha mı iyidir ? Kararsız kaldım. Pek anlamadığım için hangisi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki Ghz birşey ifade etmiyor mu oyun oynama bakımından alıcağımda.

Aynı nesil işlemcilerde performans i3-5-7 şeklindedir. 6100 çift çekirdek 4 işlem birimi olan bir işlemcidir. 6500 ise 4 çekirdek 4 işlem birimi olan bir işlemcidir. 4 fiziksel işlem birimi olduğundan i3 6100' den daha performanslıdır. Yeni nesil işlemcilerde GHZ' e bakılmamalıdır hiçbir zaman.

Peki Ghz birşey ifade etmiyor mu oyun oynama bakımından alıcağımda.

Evet ghz, önbellek değerleri kesinlikle önemlidir fakat burada teknoloji farkı çıkıyor ortaya. i3 işlemcilerin genelinde 2 (gerçek) çekirdeğe sahip olacaksınız ve işlemleriniz için mevcut frekansta çalışan 2 (gerçek) çekirdeğiniz olacak. i5 işlemcilerin genelinde ise 4 (gerçek) çekirdeğe sahip olacaksınız ve işlemleriniz için 4 (gerçek) çekirdeğiniz olacak. Bir de "Turbo Boost" özelliği var tabi ki i5 işlemcilerde artı olarak. (Not: Modellere göre farklılıklar olabilir. Daha detaylı ve en doğru bilgiye şuradan: ARK | Intel® Ürün Özellikleri için Kaynağınız ulaşabilirsiniz.)

Kısaca özetleyecek olursak; bir işinizi aynı anda 2 kişi yaparsa mı daha hızlı sonuç alırsınız yoksa 4 kişi yaparsa mı? Olayın genel mantığı budur.

Üreticinin kendi sitesinden biraz araştırma yaptım. Çekirdek sayısı 2 yazıyor. İş parçacığı sayısı 4 yazıyor. İşlem birimi 4 dediğiniz bu mu oluyor ?

İşlemcinin performansını Ghz belirlemez. En basit örnekle İ3 6100 3.7 Ghz iken İ7 5960X 3 Ghz. Yani İ5 6500 almalısın. Aynı nesil bir İ5 ile İ3'ü karşılaştırman hata.

Üreticinin kendi sitesinden biraz araştırma yaptım. Çekirdek sayısı 2 yazıyor. İş parçacığı sayısı 4 yazıyor. İşlem birimi 4 dediğiniz bu mu oluyor ?
HT teknolojisi sayesinde her çekirdek kendi içinde aynı anda 2 komut işleyebiliyor. Gerçek bir çekirdeğin yaklaşık %70' i kadar performasn verebiliyor. Ama genede çok ciddi performans sağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…