i3 3.nesil işlemci RX 570'i besler mi?

İşlemci genel olarak az da olsa sıkıntı yapar, özellikle de CPU ağırlıklı oyunlarda ise ciddi bir darboğazla karşılaşabilirsiniz. Yapabilecekleriniz:

- 3rd gen i3 için daha düşük seviye low profile bir ekran kartı tercihinde bulunabilir veya
- İşlemciyi en azından i5 2500/3470 gibi bir modelle upgrade yapıp, PSU yükseltmesiyle RX 570 alabilirsiniz.

Yeni nesil bir işlemci alacaksan gerekir ki bu saatten sonra eski nesile yatırım yapmayın. RX 570 ile i3-6100 (6. nesil) kullanıyordum onla da darboğaz oluyordu. Ben i5-9400F'e geçtim şimdi çok rahatım.

Anakart değişimi yapmadan i7 2600 gibi bir modelle en ağır oyunda bile rahatlıkla RX 570'i kullanabilir. Mid-level bir kart için 9400F gibi bir işlemciye gerek yok bence.

Anakart değişimi yapmadan i7 2600 gibi bir modelle en ağır oyunda bile rahatlıkla RX 570'i kullanabilir. 9400F gibi bir işlemciye gerek yok öyle bir kart için.
RX 570 düşük seviye bir kart değil. İşlemciyi sırf ekran kartını beslesin diye yükseltmiyorsunuz, kendi işini yapması için de iyi bir işlemci olmalı. Orta seviye bir işlemciye geçerse geleceğe yatırım yapmış olur. Ayrıca i7-2600'ü temiz ve ucuz olarak bulmak çok çok zor.

RX 570 düşük seviye bir kart değil. İşlemciyi sırf ekran kartını beslesin diye yükseltmiyorsunuz, kendi işini yapması için de iyi bir işlemci olmalı. Orta seviye bir işlemciye geçerse geleceğe yatırım yapmış olur. Ayrıca i7-2600'ü temiz ve ucuz olarak bulmak çok çok zor.
Haklısınız, o da bir seçenek tabii.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı