Yusuf hocanın imajında gördüğünüz üzere boot etmiyor legacy tarafında eksik biraz ben 3 laptopumda boot ettiremedim. Ama Yusuf hoca bununda çözümünü paylaştı benimle. Bootıce isimli programla boot record açacağız. Lazım zira bir hata yaptığımızda Windows'u sildikten sonra sıkıntı yaşarsak 2.bilgisayardan o sıkıntıyı çözerek devam edeceğiz. Şimdi, şu
Linkten programı indirin. Ardından
şuradan legacy için gerekli olan dosyaları indirin. Bootıce programını kurun/çalıştırın. USB'nizi seçtikten sonra process MBR butonuna tıklayın. Ardından gelen yerde Windows NT 5.X / 6.X MBR seçeneğine çift tıklayın, gelen yerde Windows NT 6.X seçeneğini seçin.
Ardından aynı menüde bulunan restore MBR'a tıklayın, dosya soracaktır, soracağı dosyaya üstte verdiğim legacy için gerekli olan dosyalardan "boot0af"'yi seçin. Daha sonra "restore" butonuna tıklayın.
Ardından bu sefer process pbr butonuna tıklayın ve gelen menüde Bootmgr'ye çift tıklayın ardından tekrar aynı menüdeki restore pbr butonuna tıklayarak dosya seçeneği olarak "boot1F32"'yi seçin, restore butonuna tıklayın. USB'miz an itibarıyla legacy boot için hazırdır.
Şimdi ise USB'nin içerisindeki EFI diskindeki her şeyi silin. Verdiğim dosyalardaki içeride bulunan "en dışa kopyalanacak dosya" klasöründe bulunan boot dosyasını EFI'ye atın. Ardından
şuradan EFI'yi indirip aynen EFI diskine kopyalayın. Anlamadığınız yerde de sorun. Bekliyorum.