i3-3110MH işlemci tam frekansta çalışmıyor

05eraykrc

Hectopat
Intel Core i3-3110MH ve hdgraphics 4000 sistemde lifeless planet oyununda ekran kartı ve işlemci tam güçte çalışmadığı için düşük performans alıyorum. Çözümü nedir?

Isındığı için frekansı düşürüyor olabilir. Daha yüksek frekanslara çıktığı oluyor mu genel kullanımda? Evet ise yaşadığın sorun işlemci ısındığındandır. Termal macun yenilemesi, fan/ızgara temizliği ihtiyacı olabilir.
Başka oyunlarda 90 derecede 2455 MHz'de çalışıyor ama bu oyunda düşüyor bu arada oyunda 16 FPS alıyorum .

90 derecede x frekansı vermesi gerekmez mi diyorsun? Hayır.
Ağır yük altında işlemci aşırı ısınmaya başlayınca kapanmamak ve kendini korumak için sistem frekans düşürür, demek ki bahsettiğin oyunda daha fazla zorlanıyor ve diğerlerine göre daha fazla ısınıyor ve dengeyi daha fazla frekans düşürerek sağlıyor.

Bence gene de temizlik ve termal macun yenilemesi yap. Ben zamanında 3230M ile maks. 80 derece görüyordum Elitebook 8470P ile ve frekans tavan olurdu.

Son olarak şunu da ekleyim; onboard ekran kartı kullanınca cpu ve üzerindeki gpu işlemcinin TDPsini ortak kullanıyor. Yani GPU az kullanılırken işlemcinin daha yüksek frekansta çalışma şansı daha yüksek.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı