Casper Nirvana NB 15.6 marka ve modelli dizüstü bilgisayarına sahibim. Merak ettiğim bir nokta var. Acaba bu dizüstü bilgisayarın parçalarını değiştirmem mümkün mü?
RAM arttır demişsiniz onu düşündüm. Fakat şöyle bir durum söz konusu. Sistemde ki tüm sürücüler güncel vaziyette. Hatta Windows Update güncellemeleri dahi en güncel hali ile kurulu durumda. PES13 oyununda Options kısmında tümü İYİ olarak görünürken oyunu kasma problemi yüzünden oynayamıyorum. Aynı şekilde çeşitli oyunlarda da o durum devam ediyor. RAM takviyesi ile bu durumu nasıl çözeceğim pek anlayamadım doğrusu.
Ben oyunlarda performans artırmak istediğini bilmiyordum. Gt630m kartı bende kullandım bir zamanlar ac3, call of duty modern warfare 3 gibi oyunları orta detay ve orta çözünürlükte oynamıştım. Bir de şöyle bir şey de her firmanın kullanığı ekran kartının performansı aynı olmuyor belli ki CASPER kötü bir ekran kartı kullanmış.
Ben oyunlarda performans artırmak istediğini bilmiyordum. Gt630m kartı bende kullandım bir zamanlar ac3, call of duty modern warfare 3 gibi oyunları orta detay ve orta çözünürlükte oynamıştım birde şöyle bir şey de her firmanın kullanığı ekran kartının performansı aynı olmuyor belli ki CASPER kötü bir ekran kartı kullanmış.
Ekran kartı olayının Casper ile alakalı olduğunu düşünmüyorum hocam. Sonuçta GT630M kullanılıyor. Bunu Asus'ta - HP'de kullansa performans olayı bence aynı olacaktır.
Ekran kartı değişimi mümkün değil. Casper'ın 740M'li modeli bile diğer markaların 740M'lilerini performans olarak yakalayamıyor ki. Bir de zaten kartınız kötü. O sisteme oyun performansını arttıracak bir şey yapamazsın. RAM taksan da bir şey değişmez.