i3-3217U RAM mi SSD mi yükseltilmeli?

realsteell

Hectopat
Acer marka laptop var. 4 senedir kullanıyorum özellikleri şöyle: i3 3217U 1.8GHz, HD Graphics 4000, 4 GB RAM(tek kanal) DDR3, Win8.1 64 Bit
Yenisini almak için henüz yeterli bütçem yok malum piyasa da arşa çıkıyor. Buna ekleme yapmayı düşünüyorum ama birkaç sorum var. İkinci RAM slotum boşta oraya aynı tip ve hızda RAM ekleyip çift kanal 8 GB yapmak bir işe yarar mı ne kadar mantıklı? Bir de CD/DVD-ROM var, oraya SSD taktırsam nasıl olur? Mevcut Windows hard diske yüklü. SSD eklersem format atmak mı gerekir?
Oynadığım oyunlar FM20, SMITE, LoL, ETS 2, CS...

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer marka laptop var. 4 senedir kullanıyorum özellikleri şöyle: i3 3217U 1.8GHz, HD Graphics 4000, 4 GB RAM(tek kanal) DDR3, Win8.1 64 Bit.
Yenisini almak için henüz yeterli bütçem yok malum piyasa da arşa çıkıyor. Buna ekleme yapmayı düşünüyorum ama birkaç sorum var. İkinci RAM slotum boşta oraya aynı tip ve hızda RAM ekleyip çift kanal 8 GB yapmak bir işe yarar mı ne kadar mantıklı? Bir de CD/DVD-ROM var, oraya SSD taktırsam nasıl olur? Mevcut Windows hard diske yüklü. SSD eklersem format atmak mı gerekir?
Oynadığım oyunlar FM20, smıte, LoL, ETS 2, CS...

Eğer oyunlarda FPS arttırmak istiyorsan RAM tak. Fakat bilgisayarın hızlanmasını istiyorsan SSD tak.

Mesela dün smite oynarken Afterburner ile değerlere baktım ve 4 GB RAM'in neredeyse tamamı kullanılıyordu. Galiba ilk önce RAM sonra SSD takacağım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı