i3 3220 ile GTX 970 Darboğaz Yapar Mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak iyice incele ve hangi kartın daha performanslı olduğunu gör. Yaşının yetmediği konulara da karışma. Ben belgesiz, delilsiz konuşmam. O yüzden de kimseye sorma ihtiyacı duymam.

Akıl yaşta değil, baştadır. Yaşınızı bilmiyorum ama kendinizi ne kadar karakter olarak geliştirdiğinizi belli ettiniz. Buraya 30 yaşında bilgi sahibi olmayan bir adamda gelip, yanlış bilgiler verebilir. Ayrıca çok güzel (!) bir karşılaştırma örneği vermişsiniz. Baya adil bir karşılaştırma olmuş (!). Verdiğiniz linkin açıklama kısmı şöyle;
Full HD, All MAX, 4xMSAA
i7-4790K@4,9 (1,47V) cooler
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
...
R9 280 3Gb @1070 MHz
AMD Catalyst Omega (14.12 WHQL)
GTX 960 @1480 MHz (ASUS Strix)
GeForce Game Ready Driver WHQL 347,25

AMD kartın markası belirtilmemiş, büyük ihtimal fabrika çıkış yani stok model.
Nvidia ise ASUS'un en önemli tasarımlarından birini taşıyor ve nerdeyse 1500 megahertze kadar hız aşırtma işlemi uygulanmış.

Sizce de fazla performans vermesi normal değil mi?

Akıl yaşta değil, baştadır. Yaşınızı bilmiyorum ama kendinizi ne kadar karakter olarak geliştirdiğinizi belli ettiniz. Buraya 30 yaşında bilgi sahibi olmayan bir adamda gelip, yanlış bilgiler verebilir. Ayrıca çok güzel (!) bir karşılaştırma örneği vermişsiniz. Baya adil bir karşılaştırma olmuş (!). Verdiğiniz linkin açıklama kısmı şöyle;
Full HD, All MAX, 4xMSAA
i7-4790K@4,9 (1,47V) cooler
...
R9 280 3Gb @1070 MHz
AMD Catalyst Omega (14.12 WHQL)
GTX 960 @1480 MHz (ASUS Strix)
GeForce Game Ready Driver WHQL 347,25

AMD kartın markası belirtilmemiş, büyük ihtimal fabrika çıkış yani stok model.
Nvidia ise ASUS'un en önemli tasarımlarından birini taşıyor ve nerdeyse 1500 megahertze kadar hız aşırtma işlemi uygulanmış.

Sizce de fazla performans vermesi normal değil mi?

Bilgisizliğinde hala ısrarcısın. R9 28o modellerini tek tek incele ve bana çekirdek hızı 1070 mhzden fazla olan bir marka-model göster. Karta zaten yapabilecekleri kadar overclock yapmışlar daha ne olsun. Sen o kartın çekirdek hızının 1450 olabileceğini mi zannediyorsun? Nvidia ve amd ekran kartları hızlar ile değil mimarileri ile karşılaştırılır. Ama öğreneceksin. Daha yolun uzun.

@Hugues de Payen Sakin olun atomu parçalamadınız sadece işlemci darboğaz oluşturacak mı bunu tartışıyorsunuz küçük kardeşime öğrettiğim şeyleri burada birilerine havalı biçimde aktarmayın.

Benim fikrime gelirsek küçük bir darboğaz yaşanabilir.

@Hugues de Payen Sakin olun atomu parçalamadınız sadece işlemci darboğaz oluşturacak mı bunu tartışıyorsunuz küçük kardeşime öğrettiğim şeyleri burada birilerine havalı biçimde aktarmayın.
Bu foruma kendi isteğimle üye olmadım. Başka birkaç üye tarafından çağırıldım. Bilgi kirliliğinin çok yüksek olduğunu ve Recep Baltaş'ın her yere yetişemediğini söylediler. Daha önce de yazdım. Tarzım serttir. Çünkü başka türlü öğrenemiyorsunuz. Size sert olmak lazım.

Bu foruma kendi isteğimle üye olmadım. Başka birkaç üye tarafından çağırıldım. Bilgi kirliliğinin çok yüksek olduğunu ve Recep Baltaş'ın her yere yetişemediğini söylediler. Daha önce de yazdım. Tarzım serttir. Çünkü başka türlü öğrenemiyorsunuz. Size sert olmak lazım.
Bilgi kirliliğine katkıda bulunmak için geldiniz herhalde, AMD'nin overclock hızı Nvidia'ya göre biraz düşük olsa bile ortada stock ve özel tasarım söz konusu. Burada soğutma değil içinde kullanılan malzeme kaliteleri de farklılık gösteriyor. Bunları bilmiyorsunuz demek ve hala diretiyorsunuz. Yani AMD daha da fazla overclock edilebilirdi, overclock açısından karşılaştırma yapıldıysa orada.

Pekala bay sert tarz. Fakat burada bilgi kirliliği yok yapanlar gerekli cezayı alıp fazla tutunamıyorlar ayrıca Sosyal sayenizde çok ilerleyecek bakılırsa.

Bilgi kirliliğine katkıda bulunmak için geldiniz herhalde, AMD'nin overclock hızı Nvidia'ya göre biraz düşük olsa bile ortada stock ve özel tasarım söz konusu. Burada soğutma değil içinde kullanılan malzeme kaliteleri de farklılık gösteriyor. Bunları bilmiyorsunuz demek ve hala diretiyorsunuz. Yani AMD daha da fazla overclock edilebilirdi, overclock açısından karşılaştırma yapıldıysa orada.
Stok olduğunu sen söylüyorsun. Hiç bir referans tasarım r9 280'nin çekirdek hızı 1070 mhz olmaz. Overclock ile de olmaz. İşte bunları bilmediğin için uyduruyorsun.

Stok olduğunu sen söylüyorsun. Hiç bir referans tasarım r9 280'nin çekirdek hızı 1070 mhz olmaz. Overclock ile de olmaz. İşte bunları bilmediğin için uyduruyorsun.
Kafanız güzelmiş güle güle kullanın. Biri stok diğeri özel tasarım, marka bir kart. Nasıl karşılaştırıyorsun? Çok boş konuşuyorsunuz.

Kafanız güzelmiş güle güle kullanın. Biri stok diğeri özel tasarım, marka bir kart. Nasıl karşılaştırıyorsun? Çok boş konuşuyorsunuz.
Ben de sana diyorim ki r9 280'nin referans tasarım olduğunu nerden biliyorsun? Teknik bilgilerle açıkla madem biliyorsun. Ben sana açıklıyorum; referans tasarım fabrika çıkışlı çekirdek hızı 850 mhzdir. Maksimum overclock ile 940-950 mhz ye ulaşabilir. Çünkü soğutma bu kadarına izin veriyor. Ama bu videoda kendin de söylüyorsun kullanılan kartın çekirdek hızı 1070 mhz. Sen belli ki daha önce hiç r9 280 kullanmamışsın. Bu videodaki kart çok büyük ihtimalle asus veya msi. Ayrıca sen şöyle zannediyorsun bu kart çok daha yüksek hızlara ulaşabilir. Hayır ulaşamaz. Mimari yapısı buna izin vermiyor. O yüzden ulaşabilen modeli r9 280X olarak piyasaya sürülüyor.

Ben de sana diyorim ki r9 280'nin referans tasarım olduğunu nerden biliyorsun? Teknik bilgilerle açıkla madem biliyorsun. Ben sana açıklıyorum; referans tasarım fabrika çıkışlı çekirdek hızı 850 mhzdir. Maksimum overclock ile 940-950 mhz ye ulaşabilir. Çünkü soğutma bu kadarına izin veriyor. Ama bu videoda kendin de söylüyorsun kullanılan kartın çekirdek hızı 1070 mhz. Sen belli ki daha önce hiç r9 280 kullanmamışsın. Bu videodaki kart çok büyük ihtimalle asus veya msi.
Orada belirtilmemiş. ASUS veya MSI olsa, STRIX yazdıkları gibi AMD yanına da yazabilirlerdi. Çok gereksizce uzatıyorsunuz konuyu. Özel soğutma tasarımı (içindeki bileşenlerde referans tasarıma göre kaliteli) olan overclock edilmiş kartı, referans ile karşılaştırıyorsunuz. Bana onun markası olduğunu ispatlarsanız sevinirim, madem çok belge ile konuşuyorsunuz. Bu ego ile buralarda fazla barınamazsınız, iyi akşamlar dilerim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı