i3 3220 sistem işlemci yükseltme

brkgnr1

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Bankacı
Aşağıda özelliklerini verdiğim bilgisayarımın işlemcisini değiştirmek istiyorum fakat bu konuda hiçbir bilgim yok. Biraz bütçe dostu ve bilgisayarı rahatlatacak, diğer parçalarla uyumlu, darboğaz yaşatmayacak, oyunları rahatça oynatacak bir tavsiye vermenizi rica edeceğim. Tahmini bütçem 900 - 1.300 ₺ arası. Zor bir ihtimal 1.500 ₺ yi zorlayabilirim. Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

• -İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30GHz (4 CPUs)
  • - Ekran Kartı: Asus Rog Strix GTX 1050 Ti 4 GB
  • -RAM: 8 GB
  • -Anakart: Gigabyte H61M-DS2
  • -Power Supply: 500W
  • -İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64 bit

Şimdi anakartınıza uygun işlemci önermemizi istiyorsanız i7 3770 var fakat o da eski haliyle, bence anakart ile beraber bir işlemci alabilirsiniz.

Anakart - İşlemci = 1300 TL

Lakin şöyle bir durum var bu sistem DDR4 size tavsiyem bellekleri de DDR4e geçirmeniz olacaktır. 8GB uygun bir DDR4 bellekle bu şekilde dar boğaz yaşamanız imkansız.

Anakart ile işlemciyi değiştirsem ama bellekleri değiştirmesem sıkıntı yaşar mıyım? Son dönem çıkan oyunlarda yüksek ayarlarda oynayabilir miyim? Sizin önerdiğiniz Anakart-İşlemci den anakartı satın alabilirim fakat işlemciyi mümkünde İntel tercih etmek istiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı