I3 3220 Sistem Toplama

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
50TL'ye I3 3220 bulmamla X5450 sistemden vazgeçtim :D I3 3220 işlemci ve 6GB DDR3 Ram ile sistem toplayacağım. Base Clock yöntemiyle OC yapmak istiyorum. Hangi anakartı tercih etmeliyim? Slim bir kasa toplayacağım. Belki ekran kartı da eklerim. Bir de SSD alacağım. Aklımda SU650 vardı ama kronik sorunluymuş. Okuma yazma hızları gayet iyi olan 120GB SSD Önerir misiniz? Aklımda Crucial var.

Bu devirde 2 çekirdekli işlemci alınmaz.
50TL ye I3 3220 işlemci bulmuşum fena mı? Bütçem yok. Amacım Android oyun programlama ve günlük kullanım için sistem toplama. Xeon X5450 sistem toplasam daha mı iyi olur?
Halihazırda Intel Atom Z8350 işlemcili Tablet bilgisayar kullanıyorum. Amacım gaming değil. Z8350 ve 2GB Bellek yetersiz kaldığı için sistem topluyorum. Bana arada CS:GO açsa bir de Unity kullansam yeter kafasındayım. Sadece Unity'de işlem yaparken daha da seri olsun diye işlemciye Base Clock yöntemiyle OC yapmak niyetim.

İ3 3220'nin çarpan kilidi açık olmadığı için internette bolca duyduğum Base Clock yöntemini (araştrmadım) uygulamak istiyorum.
Eğer X5450 alırsam ayrıca ekran kartı almam gerek. Halihazırda Aliexpress'de X5450 vergisiz 90TL. 50TL'ye de 512MB bir ekran kartı alsam 140TL masrafım olacak. Ben i3 3220'yi 50TL'ye aldım. Dahili GPU da var. 90TL kârdayım. Ayrıca upgrade için önü açık da. 3. Nesil I7 alınabilir. Soğutucu problem değil kaliteli bir şey alacağım elbette. Aklıma takılan hangi anakartı seçmem gerektiği ve SSD konusu.

Aynısını ben yaptım. Benimki 3240. İşlemciyi çok uyguna bulmuşsun piyasası 100 TL civarı. Ayrıca 2/4 bir işlemci, 4 sanal çekirdek diyelim. Sistemim imzamda var.
Oyun performanslarını söyleyecek olursam, piyasadaki bütün oyunları çok rahat oynayabiliyorum. 1080P GTA5 60 FPS, PUBG 60 FPS gibi gibi. Darboğaz durumum mevcut, bu yüzden i5'e yükseltmeyi planlıyorum. Paylaştığın SSD'yi de kullanıyorum. Lakin 3. Nesil anakartlarda Sata3 portu yok, yani sata2 üzerinden 3GBit/Sn hızına ulaşabiliyoruz yani bu da maksimum 300/300 performans sağlar.

50TL'ye aldığınıza ben de şahit oldum :D Bence bu işlemci için overclock yapmanın bir mantığı yok. Gerek yok yani. Düz bir H61 alın ucuzundan,devam edin.SSD konusunda Adata markasına güveniyordum ben ama bu modelde galiba sorun var arkadaşımın diski de sorun çıkarmıştı. Samsung disklere bakın işinizi garantiye almış olursunuz.
Alacağınız en kötü SSD SATA2 olsa bile alabileceğiniz en iyi HDD'den iyidir. Hız konusunda tabii ki.

Aynısını ben yaptım. Benimki 3240. İşlemciyi çok uyguna bulmuşsun piyasası 100 TL civarı. Ayrıca 2/4 bir işlemci, 4 sanal çekirdek diyelim. Sistemim imzamda var.
Oyun performanslarını söyleyecek olursam, piyasadaki bütün oyunları çok rahat oynayabiliyorum. 1080P GTA5 60 FPS, PUBG 60 FPS gibi gibi. Darboğaz durumum mevcut, bu yüzden i5'e yükseltmeyi planlıyorum. Paylaştığın SSD'yi de kullanıyorum. Lakin 3. Nesil anakartlarda Sata3 portu yok, yani sata2 üzerinden 3GBit/Sn hızına ulaşabiliyoruz yani bu da maksimum 300/300 performans sağlar.
Crucial'in bu SSD'sinde kontrolcüsü hangi marka? Kaç aydır kullanıyorsunuz? Bir sorunla karşılaştınız mı?
50TL'ye aldığınıza ben de şahit oldum :D Bence bu işlemci için overclock yapmanın bir mantığı yok. Gerek yok yani. Düz bir H61 alın ucuzundan,devam edin.SSD konusunda Adata markasına güveniyordum ben ama bu modelde galiba sorun var arkadaşımın diski de sorun çıkarmıştı. Samsung disklere bakın işinizi garantiye almış olursunuz.
Alacağınız en kötü SSD SATA2 olsa bile alabileceğiniz en iyi HDD'den iyidir. Hız konusunda tabii ki.
Galiba aynı Facebook gurupundayız :D Benim öğrenmek istediğim şey H61'ler BCLK yöntemine müsait mi? sonuçta 0.1GHZ bile bana avantaj sağlar. Amacım Android oyun yapmak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı