i3-3220 sisteme yükseltme önerisi

Dediğim i5 3470 ve 3570 için 500TL civarı filan ödeyin. Ederi o en fazla.
120GB SSD'de alabilirsiniz. 240 GB zorunlu değil ama çoğunlukla sadece Windows olsa bile 120 GB yetmediği oluyor, size kalmış.

Hocam anakartların kendi nesil türleri ve yuvaları vardır. Her anakartta kafanızın estiğini takamazsınız. O elinizdeki i5 6.nesil için kendi anakartları var özel, "LGA 1151 yuvalı anakart" diye geçerler ve bu anakart içinde ayrı olarak RAM'ler var. Arkası Tofaş, önü Fiat tarzı saçma bir toplama yapamıyorsunuz. Hepsinin yapboz gibi kendi parçası var.

Evet onu bende fark ettim bana gelen işlemci 1151'di sanırım sonradan öğrendim ki benim anakartım 1155'miş. i5 3470 veya 3570 işlemcilerini çevremde o fiyata bulmak aşırı zor en az 1500TL'den ilana atıyorlar anca bitpazarında bulurum onunda çalışıp çalışmadığı muamma. (İstanbul Avrupa yakasındayım.)

Evet onu bende fark ettim bana gelen işlemci 1151'di sanırım sonradan öğrendim ki benim anakartım 1155'miş. i5 3470 veya 3570 işlemcilerini çevremde o fiyata bulmak aşırı zor en az 1500TL'den ilana atıyorlar anca bitpazarında bulurum onunda çalışıp çalışmadığı muamma. (İstanbul Avrupa yakasındayım.)
Sabır ediceksiniz ozaman hocam. 1500TL'ye vermekte enayilik olur affedersiniz. O fiyata Ryzen 5 3600 gibi sizin işlemcinizin çok üstü işlemciler satıyorlar 2.el.
Olmadı şuan elinizdeki i5 6.nesil için anakart ve RAM alırsınız, ona geçiş yaparsınız. Veya yakındaki şehirleri filan yoklayın. İstanbul kazık yerdir ama iyi fırsatta çok çıkıyor, günlük takip etmek lazım Sahibindeni ve Letgo'yu.

Sabır ediceksiniz ozaman hocam. 1500TL'ye vermekte enayilik olur affedersiniz. O fiyata Ryzen 5 3600 gibi sizin işlemcinizin çok üstü işlemciler satıyorlar 2.el.
Olmadı şuan elinizdeki i5 6.nesil için anakart ve RAM alırsınız, ona geçiş yaparsınız. Veya yakındaki şehirleri filan yoklayın. İstanbul kazık yerdir ama iyi fırsatta çok çıkıyor, günlük takip etmek lazım Sahibindeni ve Letgo'yu.
Hocam bana çok yakın bir yerde 500TL'ye i5-3470 3.20GHz işlemci buldum. Ancak Pin'i kaç olduğu yazmıyor ama baktığım zaman benim işlemcimin pinine çok benziyor. Napmalıyım?

Hocam bana çok yakın bir yerde 500TL'ye i5-3470 3.20GHz işlemci buldum. Ancak Pin'i kaç olduğu yazmıyor ama baktığım zaman benim işlemcimin pinine çok benziyor. Napmalıyım?
İşlemcilerin Pin'leri sabittir. Tüm 2.nesil ve 3.nesil Intel işlemcilerin Pin'i aynıdır. (Laptop hariç)
Görüntü olarakta hocam hepsi birbirine benzer, o demir bloğun altında farkları var. Gidip bakın sağlammı diye, test etme imkanınız varsada test edin güzelce.

İşlemcilerin Pin'leri sabittir. Tüm 2.nesil ve 3.nesil Intel işlemcilerin PIN'i aynıdır. (laptop hariç)
Görüntü olarak da hocam hepsi birbirine benzer, o demir bloğun altında farkları var. Gidip bakın sağlammı diye, test etme imkanınız varsa da test edin güzelce.

Teşekkürler hocam. Yani 3470 veya 3570 alsam ikisi de olur değil mi anakartıma?

Teşekkürler hocam. Yani 3470 veya 3570 alsam ikisi de olur değil mi anakartıma?
Olur hocam. Hepsi aynı giriş, Intel'in sitesine filanda girip bakabilirsiniz ayrıca kaç pin olduğunu merak ettiğiniz zaman. Çoğunlukla Pin yerine Socket/Soket yazarlar.

Olur hocam. Hepsi aynı giriş, Intel'in sitesine falan da girip bakabilirsiniz ayrıca kaç pin olduğunu merak ettiğiniz zaman. Çoğunlukla pin yerine Socket/Soket yazarlar.

Teşekkürler hocam sağ olun. Şimdi birkaç tane buldum 3470 3570 işlemciler anakarta uyuyor ama takarsam böyle bayağı farkı olur mu? i5 serisi olduğu için ben bayağı bir fark olacağını düşünüyorum taktığımda i3'ten biraz daha fazla iyi olacaksa boşuna almayayım.

Teşekkürler hocam sağ olun. Şimdi birkaç tane buldum 3470 3570 işlemciler anakarta uyuyor ama takarsam böyle bayağı farkı olur mu? i5 serisi olduğu için ben bayağı bir fark olacağını düşünüyorum taktığımda i3'ten biraz daha fazla iyi olacaksa boşuna almayayım.
Çoğu işlemde kasma sorunu çözülür. i3'ünüz 2 çekirdekli, i5 ise 4 çekirdekli. Yani 2 kat fazla işlem yapabiliyor. Oyüzden ciddi fark olur. Oyunlar olarakta ani donma, takılma sorununuz varsa çözülebilir, performans olarakta artış illaki olur.
i7 önermeme sebebim, i5 ile bariz farkı yok ama her model için değil. i5 3570 ile i7 3770 için geçerli. Ayrıca alabiliyorsanız 3570 tercih edin, bi tık yüksek 3470'ten.

Çoğu işlemde kasma sorunu çözülür. i3'ünüz 2 çekirdekli, i5 ise 4 çekirdekli. Yani 2 kat fazla işlem yapabiliyor. O yüzden ciddi fark olur. Oyunlar olarak da ani donma, takılma sorununuz varsa çözülebilir, performans olarak da artış illaki olur.
i7 önermeme sebebim, i5 ile bariz farkı yok ama her model için değil. i5 3570 ile i7 3770 için geçerli. Ayrıca alabiliyorsanız 3570 tercih edin, bir tık yüksek 3470'ten.

Teşekkürler hocam bir tane 3.40GHz i5-3570 buldum onu almayı düşünüyorum, ancak önbellek: 6MB diyor önbellek nedir tam olarak?

Çoğu işlemde kasma sorunu çözülür. i3'ünüz 2 çekirdekli, i5 ise 4 çekirdekli. Yani 2 kat fazla işlem yapabiliyor. O yüzden ciddi fark olur. Oyunlar olarak da ani donma, takılma sorununuz varsa çözülebilir, performans olarak da artış illaki olur.
i7 önermeme sebebim, i5 ile bariz farkı yok ama her model için değil. i5 3570 ile i7 3770 için geçerli. Ayrıca alabiliyorsanız 3570 tercih edin, bir tık yüksek 3470'ten.

Bir de hocam şu anki işlemcimde 4 çekirdekli. GTX 960 2 GB OC ekran kartım var i5-3570 Sorun yaratır mı?

Teşekkürler hocam bir tane 3.40GHz i5-3570 buldum onu almayı düşünüyorum, ancak önbellek: 6MB diyor önbellek nedir tam olarak?
Önbellek işlemcinin küçük RAM'i gibi düşünebilirsiniz.
Bu tarz eski işlemcilerde çok muhim olmasada yeni çıkan işlemcilerde ciddi performans farkı yaratıyor. Biraz uzun hikaye ama büyük olması iyi birşey, tabiki sırf önbellek fazla diye en iyisi olduğu anlama gelmiyor. Sadece yüksek olması bir artı.

Detaylı bilgi için:

Bir de hocam şu anki işlemcimde 4 çekirdekli. GTX 960 2 GB OC ekran kartım var i5-3570 Sorun yaratır mı?
Sorun yaratmaz. Şuanki i3 işlemciniz 2 fiziksel, 4 sanal çekirdekli. Sanalları saymıyoruz çünkü sanallar. Ayrıca arttırılmıyor onuda belirtiyim.
O i5 3570 ile 1050Ti filanda besleyebilirsiniz. RX 570'te besleyebilir ama hafif darboğaz yapar gibime geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı