i3-3220 sistemi kullanırken ekran donuyor

MysticAutem

Hectopat
Sorun birkaç aydır var. Genellikle %95 ihtimalle disk kullanımı 100'de yüzdeyken oluyor bu olay. Olay dediğim ekran mouse ve klavyenin ve sesin donup PC'nin 2-3 dk sonra kapanması.

Bu olayı 2 ay önce birkaç kişiye sormuştum ve neredeyse herkes HDD değis demişti, değiştim fakat sorun hala devam ediyor.

Sistemim:
GT 1030 2 GB (1 yıllık)
8 GB DDR3 RAM (1.5 yıllık)
i3-3220 işlemci (7 yıllık)
1TB HDD ( 1 aylık)
250W FSP Power Supply (7 yıllık)
H61H2-MV 2.0 anakart (7 yıllık)

Dediğim gibi çökme genelde disk kullanımı yüzde 100 olduğunda oluyor.

Not: Sorun HDD ve ekran kartından kaynaklamaz sanırsam, çünkü ekran kartı başkayken de sorun oluyordu. Ve HDD değiştim sorun aynı.

İyi aksamlar diliyorum cevaplarınızı bekliyorum.

PSU yetmiyordur.
CPU ekran kartını besleyemiyordur.

Çok yüksek ihtimalle güç kaynağı, 250W bir PSU'da sertifika bulması da ayrı bir zor.

Anakart eskimiş.

PSU yetmiyordur.
CPU ekran kartını besleyemiyordur.
Hocam güç kaynağı yetersiz geliyor olabilir.
Çok yüksek ihtimalle güç kaynağı, 250W bir PSU'da sertifika bulması da ayrı bir zor.
Hocam internetten PSU Calculatorlerden kontrol ettim 230W diyordu. Yani yetmesi lazım sanırım. Extra olarak benim bildigim psu yetmeyince sistem kendini direk kapatıyor diye biliyorum, yani bendeki gibi donmuyor.

Hocam internetten PSU Calculatorlerden kontrol ettim 230W diyordu. Yani yetmesi lazım sanırım. Extra olarak benim bildigim psu yetmeyince sistem kendini direk kapatıyor diye biliyorum, yani bendeki gibi donmuyor.
Kağıt üstünde 250W ama tam olarak 250W verebiliyor mu? Aşırı ileri seviye sertifikalarının olması, bir ton testten başarılı bir şekilde geçmesi gerekir ve burada söz konusu olan 7 senelik bir PSU.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…