i3 3220 ve GT 1030 Sistemde FPS Düşmeleri

Emircan12

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim PC özelliklerim şunlar:
  • i3 3220
  • 8 GB RAM
  • GT 1030
  • 400W PSU
PUBG'de 720p'de orta ayarlarda çok rahat oynuyorum. Ama çok takılma oluyor, sanki dokular yüklenirken bu drop oluyor ve bu sırada harddiskten sesler geliyordu. Ben de harddiskte sorun var diye SSD aldım Kingston UV400 120 GB modelini, PUBG ona kurdum sanki daha fazla drop olmaya başladı, sizce sorun nedir? 1 Aydan beri uğraşıyorum lütfen yardım edin.

Evet arkadaşlar görüyorsunuz darboğaz falanda olmuyor oyun ssd ye kuruluda. Mesela uçaktan atlarken falan yere yaklaştığımda etraf yüklenirken drop oluyor yani sanki dokular yüklenirken drop oluyor. Ama dün bios update yaptım biraz daha azaldı gidi droplar.

Dosya Ekleri

• 20180510175551_1.jpg
    20180510175551_1.jpg
    307,7 KB · Görüntüleme: 90
Optimizasyonu sorunlu bir oyunu minimum sistem gereksinimlerini karşılamayan bir sistem ile oynuyorsunuz. Böyle şeyler olabilir. Üstelik, o işlemci güncel "online" oyunlar için zayıf.
İşletim sistemi de SSD'ye mi kurulu?

İşlemciden kaynaklanan droplanmalar genelde dizüstü bilgisayarlarda olur o yüzden SSD'nin sağlık testini atmanı rica edeyim. Eğer sorun devam ederse ikinci nesilden bir i5 alırsın devam edersin. Ama resime göre %50 kullanılıyor CPU ve bu çok çok iyi bir değer ve drop yaşatmaması lazım. Bence arkaplan uygulamalarına bak Windows 10'da her saniye başka işlem oluyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar SSD daha yeni aldım 2 hafta oldu hiç bir sıkıntısı yok. Mesela oyunun başlaması için beklediğimiz yer var ya orada etraf hemen yüklenmiyor adamı hareket ettirince takılma oluyor ama bazende bekliyorum etraf yükleniyor takılma yok. Birde uçaktan atlayınca yere yaklaşıyoruz ya o zaman takılma oluyor. Oyundayken fazla olmuyor. Arkadaşlar birde ben İ3 3220 var ya G4560 almalı mıyım sizce yok boşa mı almış olurum. Tabi anakart falanda değiştircem.

Boşa konuşuyoruz burada! O yüklemelerin geç olması zaten normal. O beklemenin amacı o zaten. Her oyuncu ve sistemlerinin hazır hale gelmesi için o bekleme var. Genel olarak da işlemcin ve hatta ekran kartın bu oyunu akıcı ve sorunsuz şekilde oynayabilmek için yetersiz. Ya işlemci yükseltmesi yapacaksın ya da o takılmaları görmezden geleceksin. Ortada bir sorun veya olmaması gereken bir durum yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı