İ3 3220 ve GTX 750 Ti sisteme 300 W Psu Yeterli Mi ?

BF-Siyah

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ekran kartı alıcam hatta aldım bile ama psu için param hiç yok eski psu nun yeteceğini düşünüyorum yeni bir psu alamam. Fakat hiçbir bilgim yok.

Sistem ;
Anakart: ECS H61H2-M12 V:1.0
İşlemci: Intel Core i3-3220 3.30 GHz
Ekran kartı: Nvidia GTX 750 Ti (Asus strix)
Ram: 4 GB ddr3 1333 MHz
(bir dvd rom, birde 320 gb hdd)

Sorum şöyle, sizce bu sistemi 300 W lık bir psu ile kullanabilir miyim ?

Güç kaynağının kalitesi önemli 300w yazıp ta 180w güç veremeyen uydurma güç kaynakları var. Ayrıca sizin sisteme yük altında ekran kartı dahil 300w zar zor yetecektir. Bence pahalı bir ekran kartı almadan önce güç kaynağına daha çok önem veriniz.

Battlefield 4 ve Far Cry 3 oynayacağım high ayarlarda. Ekran kartını aldım bile kargo bekliyorum. Ve malesef psu için bütçem yok. Psu 300 W markasına şuan bakamdım, yeşil renkli bir amblemi vardı sanırım kasa Exper Diamond DC1-H3.

Msi'in kendi sitesinden watt hesaplama yapın, güç kaynağınızın 12v kanalından geçen watt ile uyuşuyorsa sorun yok. Uyuşmuyorsa ekran kartını çıkarın (anakarttan), para bulana kadar.

Bence her şeyden önce güç kaynağına önem verilmeli eğer güç kaynağı kötü olursa en ufak elektrik kesilmesinde tüm parçalar zarar görür. Acil olarak güç kaynağı alın sonra parçalar bozuldu diye burda konu açıyorsunuz.

QRarWr.png
Markası HEC (High-Quality Evolution Commitment) +12V de 17 A yazıyor üzerinde. Msi sitesinde 173 Watt gerekli olduğunu söylüyor.

Ben 12x17 şeklinde hesaplanır diye biliyorum. Bence güç kaynağını iyice araştır. Orda ki değerler en yükseği baz alınarak yazılmış.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı