i3 3220 ve GTX 760 Ti sistem FPS düşme sorunu

waweNN ツ

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Streamer
Bir konuda desteğinize ihtiyacım var, şimdi öncelikle sistemimi aşağıya yazayım.
  • İşlemci - i3-3220 3.30 GHz
  • Anakart - Unuttum ama eski, LGA1155
  • RAM - HyperX 4+8 12 GB 1333 MHz
  • Ekran kartı - MSI GTX 760 Ti Twin Frozr Gaming 2GB 256 bit.
  • PSU- 350W +80PLUS
İşlemci ekran kartımı tam destekleyemediğini düşünüyorum zira belli bir süre oyun oynadıktan sonra ilk açtığım FPS'i vermiyor. Yani örnek olarak PUBG'yi 60 70 FPS'de oynarken belli bir süre sonra 50 FPS'i zor alıyorum.
İşlemcimi i7-3770K ile değiştirsem bu sorun ortadan kalkar mı? Zira başka bir işlemci almak istesem pin 1155 olduğu için çok fazla seçeneğim yok. Eğer anakartı değiştireyim desem ben değiştirmişken kesin DDR4 sistem için DDR4 anakart alırım. Bu sefer de RAM, anakart, ve işlemci üçlüsünü uyumlu almak zorundayım ve bu 3 parça bana 3000 TL gibi bir rakam çıkartıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde sorunsuz oynatırken bir süre sonra düşüş oluyor diyorsunuz. İşlemcinin boğazı kurumuyor ki bu sorun işlemciden olsun. İşlemci kaynaklı bir düşüş olsa, belli bir süre sonra düşmez FPS. Anlık olarak her zaman düşebilir.
Sıcaklık değerlerini kontrol edin oyundayken, özellikle sorunu yaşadığınız anda.
Hatta görsel ekleyin konuya da.

Belli bir süre geçtikten sonra yapmaz PSU sorunu olsa. 760 Ti 170-190W güç tüketiyor.
İşlemci de 50-60W diyebiliriz. Toplamda 250W sadece bu iki bileşen. 300W +12 desteği olsa yeterli.

Cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim. Gel gelelim ki ben i7-3770k alsam şuan aldığım performanstan daha iyi bir sonuç elde elderimiyim?
Ayrıca hiçbir şekilde ısınma problemi yok.

Normalde sorunsuz oynatırken bir süre sonra düşüş oluyor diyorsunuz. İşlemcinin boğazı kurumuyor ki bu sorun işlemciden olsun. İşlemci kaynaklı bir düşüş olsa, belli bir süre sonra düşmez FPS. Anlık olarak her zaman düşebilir.
Sıcaklık değerlerini kontrol edin oyundayken, özellikle sorunu yaşadığınız anda.
Hatta görsel ekleyin konuya da.
Herhangi bir ısı problemi yoktur. Ama şuan işteyim akşam değerleri atarım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı