i3 3220 ve RX 570'li sistem bir süre sonra donuyor

cenkilgaz

Decapat
Yer
Mersin
Merhaba, ekran kartını ikinci el olarak yeni aldım. FurMark testinde 1920x1080 çözünürlükte yaklaşık 30 dakika test ettim. Sonuçlar ise 76 FPS ve ekran kartı 80-82 derecelerde seyrediyor. Herhangi bir problem olmadı ekran kartını aldığım kişi 1 yılı aşkın süredir kullanmadığını ve termal macun değişimini yapmadığını söyledi. Oyun indiriyordum ve onu beklerken yaklaşık bir saat sonra fark ettim ki ekranda görüntü var ama donmuş bir şekilde karşımdaydı. Bu başıma iki defa geldi ve merak edip ekran kartına baktığımda fanların dönmediğini fark ettim. İlk açılışta bir süre çalışıyor sonra duruyor. Sıcaklık kendi kendine boştayken 50 dereceye çıkmaya başlıyor ama buna rağmen fanlar çalışmıyor. Arkadaşımın tavsiyesi ile MSI Afterburner indirdim fanları yüzde yüz yapıp bir süre kullandım şu an onu test ediyorum hala bir şey olmadı.

Sistem:
İşlemci: Intel Core i3-3220
RAM: 8 GB 133MHz.
Ekran kartı: MSI Radeon RX 570 4 GB Gaming X
PSU: Power Boost BST-500e

Not: Ekran kartı ve işlemcimde termal macun yok, MX 4 termal macun sipariş ettim onu bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU veya işlemci kaynaklı. İşlemci çok düşük,PSU kalitesiz. İkisinden birinde bence sorun. Eğer ekran kartı sağlamsa. Dandik PSU kullanırken kilitlenme sorunu yaşıyordum bende başka bir psu var ise onunla deneyin yoksa bilgisayarcıda deneyin başka psu ile.

PSU veya işlemci kaynaklı. İşlemci çok düşük,PSU kalitesiz. İkisinden birinde bence sorun. Eğer ekran kartı sağlamsa. Dandik PSU kullanırken kilitlenme sorunu yaşıyordum bende başka bir psu var ise onunla deneyin yoksa bilgisayarcıda deneyin başka psu ile.
PSU'yu aerocool, işlemciyi ise i7-3770 ile değiştireceğim. Sizce daha iyi olur mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı