İ3 3220 vs G3258

Yemliha DUMAN

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, arkadaşlar işlemciyi değiştireceğim fakat pek bir bilgim yok o yüzden soruyorum. İşlemcim Intel Core i3-3220 3.30GHz, ben Intel Pentium G3258 3.2GHz almayı düşünüyorum, oc yapacağım için bu işlemciyi seçtim. Benim bilgim bu işlemci baya yüksek hızlara çıkabiliyormuş oc ile, ben 4.4GHz çıkartmayı düşünüyorum. Sorum şu, oc ile eski işlemcimden aldığım performansı verir mi ? Yada onun performansının altında kalır mı ? Tahminimce kalmaz ve hatta daha iyi olur, ama bir soruyum dedim işlemciler konusunda aşırı bilgim olmadığından.

OC yağıldığında i3'ü geçiyor i5'e yaklaşıyor deniliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet oc yapıldığında hızı geçiyor ama performans olarak ta geçiyor mu ? Onu soruyorum.

Bence 2 çekirdek işlemci almayın elinizdekide o kadar kötü değil ve ileride 2 çekirdek işlemci oyunlarda desteklenmeyebilir.

Benim bildiğim Pentium G3258 sağlam oc yapılınca i5 4690k ayarında oluyor.

İnternette FX 8350' ile karşılaştırılan videoları var,fakat ben multiplayerde sıkıntı çıkarabileceğine inanıyorum.

Aynen recep baltaş geçen gün bununla ilgili açıklama yaptı git oku. 2 çekirdek asla 4 çekirdekle aynı olamaz. Bu arada 2 firmada intel olduğu sürece. Amd ise yakalayabilir.
Benim bildiğim dedim zaten. Yanlış bilgi verdiysem özür dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…