i3 3240 işlemciden i7 3770 işlemciye geçilir mi?

Makaygun

Kilopat
Öncelikle merhabalar,

Bilgisayarıma beni 1-2 sene kadar daha götürecek -en azından toplu bir değişim yapacak parayı biriktirene kadar- bir yükseltme yapmak istiyorum lakin anakartım 1155 pinli olduğundan dolayı pek de bir şey gelmiyor elimden. Bütün parçaları değiştirmek zorunda kalıyorum ki bu şartlarda o kadar yükseltmeye verecek bir param yok maalesef... Sorum şu: 8 GB 1600 MHz RAM, GTX 960 2GB Ekran kartı, Asus H61M-K Anakart (bazı arkadaşlardan bilgisi istendiği için yazdım.) ve i3 3240 işlemcisi bulunan bir sisteme i7 3770 işlemci alınır mı, alınırsa ne kadar zaman daha işimi görür ve nasıl bir performans artışı alırım?

Teşekkürler, iyi forumlar.

Çözüm
G
Öncelikle merhabalar,

Bilgisayarıma beni 1-2 sene kadar daha götürecek -en azından toplu bir değişim yapacak parayı biriktirene kadar- bir yükseltme yapmak istiyorum lakin anakartım 1155 pinli olduğundan dolayı pek de bir şey gelmiyor elimden. Bütün parçaları değiştirmek zorunda kalıyorum ki bu şartlarda o kadar yükseltmeye verecek bir param yok maalesef... Sorum şu: 8 GB 1600 MHz RAM, GTX 960 2GB Ekran kartı, Asus H61M-K Anakart (bazı arkadaşlardan bilgisi istendiği için yazdım.) ve i3 3240 işlemcisi bulunan bir sisteme i7 3770 işlemci alınır mı, alınırsa ne kadar zaman daha işimi görür ve nasıl bir performans artışı alırım?

Teşekkürler, iyi forumlar.
Öncelikle merhaba bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Şimdi bu bahsettiğiniz durum i7 işlemciyi ne kadara bulacağınıza bağlı. Baktığım kadarıyla 700-800 lira bandında geziyor bahsettiğiniz işlemci ikinci el. 800 Lirayı gözden çıkardıysanız zaten bu parayla 6-7. Nesil bir anakarta ve işlemciye ikinci el olarak geçiş yapabilirsiniz. Elinizdeki Ram'i ikinci el satıp yerine bir ddr4 ram alırsınız yakın fiyata. İkinci el bir g4560 ve b250mk bir anakartıda 500 liraya rahat bulursunuz. G4560'ta gtx 960'ı çok güzel besler. Hem ilerde yükseltme imkanınız olur. Bugün bile i7 7700k gibi bir işlemci her şeye çok rahat yeter. Daha ucuza daha iyi performans alma şansınız varken böyle bir işe girişmeyin derim. Pentium işlemci alerjisi olanlar var fakat battlefield5 gibi bir oyunda 60fps verebilen bir işlemci bahsettiğimiz. Geleceğe yatırım yapmış olursunuz hem. Ama eski bir teknolojiye 800 lira verdirtecek kafalarında kendilerince açıklamaları vardır dinleyip gülmek lazım. Şimdi buraya gelir 8. nesil işlemcilerden yeni çıkan 9. nesillerden bahsederlerde bol keseden sallamak kolay parası kısıtlı olan adam mantıklı davranmak zorunda kusura bakmayın beyler. Fantazilerinizi başka yerlere saklayın.
Dostum yanlış anlama buraya gelirken bir planım yoktu ben Glorfindel. Oradan yazamadım. Şimdi ben b250mk+ G4560 lık bir sistem kullanıyorum. 144 Hz monitör aldım 2 hafta önce. Oyunlarda bu yüzden 100 fps üstüne çıkmak istiyorum ekran kartı 100 üstünü rahat gösteriyor 1080p'de ama işlemcim 90 fps veriyor. Bu yüzden i5 7600 bir işlemci aldım 1200 liraya ve gelmesini bekliyorum istersen ss'de atarım. Şimdi elimdekileri satmakla uğraşmak istemediğim için böyle bir yola girdim. Eğer istersen sana 1 sene garantili G4560 işlemcim ve b250mk model anakartımı uygun fiyata satabilirim. Bende aldığım işlemciyi iade edip üzerine para ekleyip 9. Nesile geçerim. Karşılıklı işler görülmüş olur ne dersin ? İşlemciyi sıvı soğutma ile kullandım ve 1 senede garantisi var. 50 dereceyi görmedi bile. Bebek gibi anlayacağın. Karar senin.

Planım şu an için değil maalesef. Bir süre daha hem fiyatlar için hem de sağlam bir fikre ulaşmak bekleyeceğim, ek olarak beklediğim para şu ana da değil. Beni bir süre daha en azından para biriktirene kadar götürsün diye küçük bir yükseltme yapmak niyetindeyim açıkçası. Şu an sadece fikir aşamasındayım. Teşekkürler ilgi, alakan için...

Planım şu an için değil maalesef. Bir süre daha hem fiyatlar için hem de sağlam bir fikre ulaşmak bekleyeceğim, ek olarak beklediğim para şu ana da değil. Beni bir süre daha en azından para biriktirene kadar götürsün diye küçük bir yükseltme yapmak niyetindeyim açıkçası. Şu an sadece fikir aşamasındayım. Teşekkürler ilgi, alakan için...
Ne demek dostum dediğim gibi yani denk geldi tamamen ürünüm yolda. Benim işlemci sıvı soğutma ile kullanıldı 1 sene garantisi var. Ürün satma işlerindende hiç anlamam. Bu zamana kadar bir şey satmadım ihtiyacım olmadı çok şükür. Ama burada denk gelince söyleyeyim dedim. Ama dediğim gibi 3. Nesil hiçbir işlemciyi alma. Paranı çöpe atma. Teklifimide düşün derim işlemci sıvı soğutmayla kullanıldı +1 sene garantisi var. Aynı şekilde anakartta öyle asus prime b250mk 1 yıl garantili. Akım korumalı priz ile kullanıldı sürekli. Bebek gibi duruyorlar. 650'ye veririm ikisini. Ucuz çünkü bende yeni nesile geçerdim 😀 Sen almazsan işlemciyi kenara koycam muhtemelende yarın i5 7600 işlemcim elime ulaşacak. Yani tilkilik yapmıyorum. İçine sineni yap dostum. Ama 3. Nesil alma tekrar ediyorum iyi forumlar

3570 al keyfine bak derim. Piyasasi 3770 ten daha iyidir 3570k alma satarken yok oc yapildimi o oldumu bu oldumu derdi olmaz oyun icin de 3770 ile 3570 arasinda fark olmayacak zaten ileride degistirirsin komple sistemini satmasida kolay olur okadar para baglama i7 islemciye

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı