i3 3240 sisteme ekran kartı ve RAM önerisi

Yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Önceliğim PSU değiştirmek olacak, sonrasında 8 GB RAM ekleyeceğim, GTX 960 kafama yattı eğer anakartımı destekliyorsa almayı düşüyorum sorun yaşamam değil mi?

Çok özür dileyerek söylüyorum işlemcim i3 4150 şimdi farkettim, konuyu şirket içerisinde açmıştım yanlış kalmış aklımda, konu düzenlemesi de yapamıyorum.
Sorun değil hocam. i3 3240 TDP değeri 55 Watt iken i3 4150 54 Watt. Sıkıntı çıkaracağını sanmam. 😄

Sorun değil hocam. i3 3240 TDP değeri 55 Watt iken i3 4150 54 Watt. Sıkıntı çıkaracağını sanmam. 😄
Az önce AMD Radeon HD 8350 mevcut ekran kartıma overclock gerçekleştirdim biraz oyun oynadim ekran da grafik çizgileri oluştu ve dondu, şuan bilgisayarı açiyorum fakat masaüstüne gelemeden grafik çizgiler çıkıyor ve kilitleniyor, overclock sıfırlaması yapacağım fakat açar açmaz kilitleniyor, ekran kartı ve işlemci fanına dokunduğumda aşırı derecede ısındığını farkettim soğumasını beklersem açabilir miyim bilgisayarı ? Açar açmaz sıfırlayacağım.

Bilgi kirliliği yapmayalım nolur. Ezbere konuşmayalım, imzamdaki sistemi 250W bir güç kaynağı ile besliyorum. Ekran kartım da RX 460 4 GB modeli. 750Ti'den daha yüksek performanslı. Bir sorun yok.
Lakin darboğaz var işlemciyle. Seninkiyle de öyle olacaktır arada bi fark yok açıkçası. Konu sahibinin güç kaynağı da dandik değil ayrıca. FSP'nin. Bir sorun olmayacaktır GT1030 ile. 750Ti alınmaz artık. Directx desteği de 11.2. Ayrıca 80+ sertifikasının kaliteyle bir alakası da yok.
Ama doğru olan da şu ki 250W ile devam edilmemeli. Çalışır mı? çalışır ama 350W olmalı en azından.

Bilgi kirliliği yapmayalım nolur. Ezbere konuşmayalım, imzamdaki sistemi 250W bir güç kaynağı ile besliyorum. Ekran kartım da RX 460 4 GB modeli. 750Ti'den daha yüksek performanslı. Bir sorun yok.
Lakin darboğaz var işlemciyle. Seninkiyle de öyle olacaktır arada bi fark yok açıkçası. Konu sahibinin güç kaynağı da dandik değil ayrıca. FSP'nin. Bir sorun olmayacaktır GT1030 ile. 750Ti alınmaz artık. Directx desteği de 11.2. Ayrıca 80+ sertifikasının kaliteyle bir alakası da yok.
Ama doğru olan da şu ki 250W ile devam edilmemeli, çalışır mı? çalışır ama 350W olmalı en azından.
Az önce AMD Radeon HD 8350 mevcut ekran kartıma overclock gerçekleştirdim biraz oyun oynadim ekran da grafik çizgileri oluştu ve dondu, şuan bilgisayarı açiyorum fakat masaüstüne gelemeden grafik çizgiler çıkıyor ve kilitleniyor, overclock sıfırlaması yapacağım fakat açar açmaz kilitleniyor, ekran kartı ve işlemci fanına dokunduğumda aşırı derecede ısındığını farkettim soğumasını beklersem açabilir miyim bilgisayarı ? Açar açmaz sıfırlayacağım.

Ekran kartını çıkartıp monitörü direkt anakartın hdmi veya vga çıkışına bağlayıp öyle açın bilgisayarı.

Numara paylaşmak yasak olabilir, mesaj atarsanız bekliyorum.
Söylediğiniz gibi ekran kartını çıkartıp, vga kablosunu onboard ekran kartına taktım açıldı bilgisayar fakat AMD yazılımını açamadım haliyle, bende direkt yazılımı kaldırıp ekran kartını geri taktım yeniden yüklüyorum, günü kurtardık sanırım teşekkürler.

Bilgi kirliliği yapmayalım ne olur. Ezbere konuşmayalım,
Bu laf bana geldi herhalde. Birincisi, ben zengin birisi değilim o yüzden önüme geleni bakmadan alamam. Bu nedenle alacağım veya önereceğim bir şeyin inciğine, cinciğine kadar bakarım. Öyle alır öneririm. Bilgi kirliliğinden kastınız TDP değerleriyse, TDP değerleri firmaların belirttiği değerler, ürünün sayfasına giderek bütün özelliklerini inceleyebilirsiniz zaten kafadan sallama değerler değil.

İkincisi, alacağı iki ekran kartını da 250 Watt PSU zaten besleyecektir onda sıkıntı yok. FSP de kendini bu konuda kanıtlamış bir markadır lakin sistemi ne kadar süredir kullandığına bağlı olarak PSU ilk günkü gibi performans sunmayacak elbet. Bir de üreticilerin önerdiği minimum seviyeleri ben burada belirtmek zorundayım. Belirtmezsem eğer, yarın bir gün bu arkadaşın PSU yüzünden başı ağrıyacağı zaman benim kulağımı çınlatacaktır eminim.

Ekran kartı için kararım net bir şekilde; "MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 TI Gaming X 4G 4GB 128 bit GDDR5 Fiyatı" bu üründür. Sistemime uygunmu sizce? Bir de bunun üzerine PSU önerilerinizi bekliyorum. Ürün hakkında şikayetler var yorumlarda falan, siz ne düşünüyorsunuz? PUBG yüklersem iyi bir FPS alabilir miyim? GTA V de 1080p de iyi FPS alabilir miyim? Biraz toplu soru gibi oldu ama tek seferde sorayım dedim, cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.
Yardımcı olacak kimse yokmu ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı