İ3 4130 H81M P33 Tabanlı Sistem Toplama

JusT4MyFunN

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar arkadaşlar.

Yeni bir sistem toplamak istiyorum ama bazı olaylarda kararsız kaldım.
Alta yazan özellikteki bir bilgisayar GTA 5 akıcı bir şekilde high veya mediumda oynatır mı ?

Asus GTX 750 Tİ STRIX OC ekran kartı mı yoksa ?

Msı GTX 750 Tİ Twin Frozr Gaming mi ?

Msı H81M-P33 anakart

Xıgmatek TYR SD962 sogutucu

Gskıll 8 GB (2x4 GB) Sniper DDR 3 RAM

İşlemcimi değiştirmeyi planlamıyorum ve kasamı da. İşlemcim i3 4130 kasam Casper'ın kendi kasası eski değil.

Uyumsuzluk sorunu olur mu ? Gta 5 high veya mediumda oynanır mı ? Asus mu yoksa Msı mı ? teşekkürler.

Ekran kartını iki markadan birini alabilirsiniz. Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu tercih edin. Aralarında çok bir fark yok çünkü. Ayrıca uyumsuzluk olacağını sanmıyorum. Çünkü Casper kasalar küçük olsa da GTX 750 Ti büyük bir kart değil. Bunun dışında 1080P ise çözünürlük medium ayarlarda oynayabilirsiniz GTA 5'i.

Ekran kartını iki markadan birini alabilirsiniz. Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu tercih edin. Aralarında çok bir fark yok çünkü. Ayrıca uyumsuzluk olacağını sanmıyorum. Çünkü Casper kasalar küçük olsa da GTX 750 Ti büyük bir kart değil. Bunun dışında 1080P ise çözünürlük medium ayarlarda oynayabilirsiniz GTA 5'i.
Medium değil High-Very High ayarlarda oynatıyor. Texture Quality ayarı yükseltilse bile fark olmuyor FPS'de. Ben I5 4460 işlemcime GTX 780 Ti takmayı düşünüyorum. O Ultra ayarlarda oynatabilir. Düşük çözünürlüklerde darboğaz yaratırmı 4460 ile 780 TI ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle teşekkür ederim soruma cevap verdiğiniz için. Bir sorum daha var, güç kaynagım Corsair Builder vs serisi 450 W +80 plus yeter mi sizce ?

Öncelikle teşekkür ederim soruma cevap verdiğiniz için. Bir sorum daha var, güç kaynagım Corsair Builder vs serisi 450 W +80 plus yeter mi sizce ?
Yeterli.
Medium değil High-Very High ayarlarda oynatıyor. Texture Quality ayarı yükseltilse bile fark olmuyor FPS'de. Ben I5 4460 işlemcime GTX 780 Ti takmayı düşünüyorum. O Ultra ayarlarda oynatabilir. Düşük çözünürlüklerde darboğaz yaratırmı 4460 ile 780 TI ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'de medium ayarlar zaten high civarı sayılıyor. O yüzden öyle söyledim ancak sanırım normal ayarlar gibi anlaşılmış. Her neyse oyunun ayar kısmı biraz acayip. :) 1080P altındaysa darboğaz olacaktır. Çünkü ben 1080P'de GTX 970 ile çim ve MSAA dışında tüm ayarlar sondayken arada bir %90 civarı CPU kullanımı görüyorum. Ayrıca GTX 780 Ti GTX 970'ten daha güçlü bir kart. Bu durumda darboğaz kaçınılmaz denebilir düşük çözünürlükte.

Yeterli.

GTA 5'de medium ayarlar zaten high civarı sayılıyor. O yüzden öyle söyledim ancak sanırım normal ayarlar gibi anlaşılmış. Her neyse oyunun ayar kısmı biraz acayip. :) 1080P altındaysa darboğaz olacaktır. Çünkü ben 1080P'de GTX 970 ile çim ve MSAA dışında tüm ayarlar sondayken arada bir %90 civarı CPU kullanımı görüyorum. Ayrıca GTX 780 Ti GTX 970'ten daha güçlü bir kart. Bu durumda darboğaz kaçınılmaz denebilir düşük çözünürlükte.
I5 4590 ile bir de. Zaten 1080P artık en alt çözünürlük oyun ve bilgisayar dünyasında. 780 Ti 1080P'den yukarısında 1440P ve 4K'da oynatabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bir de son sorum yine GTX 750 Tİ gibi bütçesi düşük olup ama performansı iyi olan bir kart var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Namelessone1905 Siz düşük çözünürlük deyince 720P falan sandım. 1080P ise çözünürlüğünüz sıkıntı olmaz. 780 Ti 2K'yı rahatlıkla oynatabilir diye düşünüyorum. 4K'da pek çok ayarı kısmak gerekir.
@JusT4MyFunN R7 370 alabilirsiniz.
Son bir soru sorayım. Bir arkadaşım FX9590, 4690K'yı büyük farkla geçiyor dedi. Doğru mu ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı