i3 4130 Sisteme Ekran Kartı Önerisi

batuhan007

Megapat
Daha fazla  
Sistem özelliklerim:
  • İşlemci - İntel i3 4130
  • RAM- 8GB
  • Anakart - ECS H81H3 - M4
  • Colorsit 450W Power Supply
  • Harddisk - 1TB
  • Monitör - max 1360x768
Bütçe 1030 TL

- Normalde Msı GTX 1050 Gaming X modelini alacaktım şuradan>
- MSI GTX 1050 GAMİNG X

Fakat 20 TL gibi bir farkla başka bir siteden Asus PH 1050Ti 4GB modelini buldum şurada>
- Asus Phoenix GTX 1050 Ti 4G
(Asus tek fan yeter mi hava sıcaklıgının 40 küsürlere geldigi nemin bol oldugu bir ilde yaşıyorum)

Ve bunların yanında Galax marka ekran kartları ve fiyatının uygunlugu kafama takıldı Şurada>
GALAX GeForce GTX 1050 Ti OC 4G
Bu kart da tek fan ve galax marka daha önce deneyimim olmadı hiçbir bilgim yok

Ve bir kafamı kurcalayan konu da 1050 Ti alırsam monitör çözünürlüğüm ve işlemcim dolayısı ile darbogaz yaşar mıyım? İnternette birkaç video izledim İ3 4130 ile 1920x1080 çözünürlükte ultra ayarlarda darbogaz olmuyor fakat 720p yapınca çözünürlügü ekran kartı kullanımı düşüyor ve aşırı derecede FPS düşüşü yaşanıyor.

Bunların haricinde bütçeyi aşmamak şartı ile bütün tavsiyelere açığım.

GTX 1050 Ti seninde söylediğin gibi Full HD'de belki darboğaz yapmaz ama HD çözünürlükte yapma olasılığı yüksek gibi. Yerinde olsam RX 560 2 GB ve ya GTX 1050 2 GB alırdım, daha üstüne çıkmazdım. Bu arada hava sıcaklığının yüksek olduğu bir ilde yaşadığını belirtmişsin. Tek fan çok sıkıntı yaratacağını sanmıyorum, sonuçta yeni ekran kartları çok fazla ısınmıyor ama sen yinede 2 fanlı model almaya bak. Ne olur ne olmaz. Yeni fark ettim, ilk söylediğin kart GTX 1050'imiş zaten. Hemde MSI'ın ve çift fanlı. Yerinde olsam onu alırdım.

GTX 1050 Ti seninde söylediğin gibi Full HD'de belki darboğaz yapmaz ama HD çözünürlükte yapma olasılığı yüksek gibi. Yerinde olsam RX 560 2 GB ve ya GTX 1050 2 GB alırdım, daha üstüne çıkmazdım. Bu arada hava sıcaklığının yüksek olduğu bir ilde yaşadığını belirtmişsin. Tek fan çok sıkıntı yaratacağını sanmıyorum, sonuçta yeni ekran kartları çok fazla ısınmıyor ama sen yinede 2 fanlı model almaya bak. Ne olur ne olmaz. Yeni fark ettim, ilk söylediğin kart GTX 1050'imiş zaten. Hemde MSI'ın ve çift fanlı. Yerinde olsam onu alırdım.
Çok kafa karıştırıcı bir iş :lanet:
1000 tl vermişken 70 tl daha verip Galax 1050 ti 4G neden almayayım diye düşünüyor insan fakat bu seferde monitör sorunu ortaya çıkıyor.
Nanokatalog sitesi hakkında bir bilginiz var mı yurt dışı cihaz oldugu ve herhangibir arıza durumunda sorun yaşanıldıgını gördüm biraz internet araştırması ile dogru mudur acaba?
Msı GTX 1050 Gaming X modeli nanokatalog'da 906 tl

Çok kafa karıştırıcı bir iş :lanet:
1000 tl vermişken 70 tl daha verip Galax 1050 ti 4G neden almayayım diye düşünüyor insan fakat bu seferde monitör sorunu ortaya çıkıyor.
Nanokatalog sitesi hakkında bir bilginiz var mı yurt dışı cihaz oldugu ve herhangibir arıza durumunda sorun yaşanıldıgını gördüm biraz internet araştırması ile dogru mudur acaba?
Msı GTX 1050 Gaming X modeli nanokatalog'da 906 tl
GTX 1050 Ti'de belki bazı oyunlarda Vsync ayarını açarak darboğazın önüne geçebilirsin ama bilmiyorum, son karar senin yinede. Nanokatolog hakkında da hiç bir bilgim yok daha önce hiç alışveriş yapmadığım için bilmiyorum.

Nano Katlog güvenilir bir yer, yerleri bizim burada fakat bir ürün aldığında ellerin de yoksa bunu yurt dışından getirtiyorlar ve bu biraz zaman alıyor. Forum da Nano Katalog hakkında bir kaç konu var onları inceleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı