i3 4130 ve GTX 1060 Sistem Yükseltme

meinea4

Hectopat
  • Wibtek Z87 Pro
  • i3 4130
  • 8GB RAM
  • GTX 1060 6GB
Bu sistemi 4 gün önce sıfır aldığım ASUS H81M, i5 4590 alarak upgrade yaptım. Şu an sistemim i5 4590 GTX 1060 6GB, Hyper X Savage 1600 MHz 8GB RAM, PSU: 600 Watt sertifikasız Corsair, 120 GB kingston SSD ve 1TB seagate barracuda green modeli bulunmakta. Sizce nasıl iyi yapmış mıyım ve kaç sene daha bu sistem beni götürür? Sadece oyun oynuyorum ve internette takiliyorum PC'de yaptığım şeyler bunlar genelde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ediyorum yazım hatalarımdan dolayı kısıtlandım bir kaç gün yazamadım kusura bakmayın. Ben bunları toplam 1190 liraya aldım. Şimdi oyunlarda anlık fps düşmesi oluyor %90 güç kaynağından diye düşünüyorum bir tane güç kaynağı siparişi verdim.

Hangi oyunlarda ve nasıl bir düşme oluyor? Ekran görüntüleri ile paylaşırsanız yardımcı olabiliriz. Güç kaynağında ciddi bir arıza mevcut değilse veya çok eski değilse sorun ondan kaynaklanmıyordur büyük ihtimalle.

Merhaba oyunlari yazayım call of duty ww2 mafia 3 gta 5 bunlar da oluyor. Genelde bu oyunlari oynuyorum. Zaten sistem de ekran kartına yük binmeye başladığı andan itibaren zızizizizi diye bir ses geliyor ve o ses anlık kesilip yine zızizizizi sesi çıkartıyor o esnada gpu kullanımı bir anda düşüyor ve bir anda %99 kullanıma geri dönüyor ve fps drop olayını yaşıyorum. Güç kaynağının yeterince besleyemediğini düşünüyorum. Ondan bende güç kaynağı siparişi verdim pazartesi günü taktiricam inşallah.

Yerinde bir yükseltme olmuş. Bu tür bir sistem uzun yıllar çıkacak yeni oyunları oynayabilecek kapasitede. Bu arada ekran kartından gelen ses muhtemelen belli bir sıcaklıktan sonra fanlarının devreye girmesinden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Sistemde herşey normal oyunda sıcaklık, ekran kartı kullanımı, işlemci kullanımı bütün değerler güzel fakat yüksek grafikli oyunlar da böyle oluyor. Oyuna girdim hikaye modunda oyunu oynuyorum ekran kartına yük binmeye başlayınca yukarıda ki post da dediğim şekilde oluyor. Zaten bütün bileşenleri test ettim hiçbirinde sıkıntı yok bende güç kaynağının yetmemesinden kaynaklı olduğunu düşündüm ve dün de yeni güç kaynağı siparişini verdim.

Beyler bana kızacaksınız belki ama [emoji3][emoji3][emoji3] windows 7 kursam makineye ne olur. Şu an da windows 10 home yüklü 64 bit.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı