İ3 4130'lü sistem mi, FX6300'lü sistem mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son düzenleyen: Moderatör:
G46 ile istenen derecede overclock yapilabilecek mi saniyorsun? :) G46 overclock konusunda yetersiz. Dedigim intel sistem alinmali.
M5A97'den asagisi olmamali.

Anakart: Msi 970A-G46 Amd 970+Sb950 Am3+ Ddr3 2133Mhz(O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar 193 TL

İşlemci: Amd Fx X6 6300 Soket Am3+ 3,5Ghz 14Mb Cache 32Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar 279 TL

Toplamda 472 TL. Seçtiğim anakart overclock yapılabilen bir anakart yani orta seviye. Daha düşüğü de var, sonuçta AMD ucuz ama INTEL çekirdek yapısı bakımından daha iyi. O yüzden oyun sistemleri AMD olmalı.

O anakartın mofset soğutucuları yok. Hem 6 çekirdeğe birden yüklenen oyun mu var piyasada?

G46 ile istenen derecede overclock yapilabilecek mi saniyorsun? :) G46 overclock konusunda yetersiz. Dedigim intel sistem alinmali.
M5A97'den asagisi olmamali.
Burada aşırı derecede overclock'tan bahsetmiyoruz. Oyun sistemi hakkında konuşuyoruz. Zira onun için Z chipset ya da X chipset anakartlar daha mantıklı.

O anakartın mofset soğutucuları yok. Hem 6 çekirdeğe birden yüklenen oyun mu var piyasada.
Konuyu nereye çekmeye çalışıyorsunuz acaba? Oyun sisteminde AMD almanın daha mantıklı olmasından bahsediyoruz burada. Üst düzey overclock'tan bahsetmiyoruz.

6 cekirdegi kullanan oyun yok piyasada, ayrica mosfet sogutucusu da yok. İntel olmali.

.
Konuyu nereye çekmeye çalışıyorsunuz acaba oyun sisteminde AMD almanın daha mantıklı olmasından bahsediyoruz burada. Üst düzey overclockdan bahsetmiyoruz.

Konuyu başka bir yere çekmiyorum. Oyun sisteminde AMD almak neden mantıklı bunu açıklar mısın? İşlemcileri ucuz olabilir fakat anakartları pahalı. Ve de teknoloji olarak geriden geliyor AMD.

Bence Amd olan daha iyidir. En azından f/p ürünü ve oc kapasitesi yüksek. İntel alınacaksa i5 altında alınmamalı diye düşünüyorum.

Yahu, overclock'u adam gibi desteklemeyen bir anakarttan ne tur overclock beklenebilir? M5A97'den asagisi kurtarmaz. Ayrica, FX 6300'un tum cekirdeklerini oyunlar kullanmadiktan sonra, ne degisecek?

Dedigim intel sistem, hem ucuz ve ayni performansli. Korkmayin diyorum "intel" den.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı