i3 4150 ve FX 6300 sistemlerden hangisi performanslı olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

fabyanenst

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar Recep Arkadaşım İçin 2 Bilgisayar Hakkında Sorularım Var İlk Olarak Hangisi Daha Çok Performans Verir Yada Hangisi Daha Dayanıklı Olur Bu Sistemlere Soğutucu Vs Gerekli mi ?

İşlemci: Intel Core i3-4150 VS AMD FX-6300
Anakart: Asus H81M-PLUS VS MSI 970A-G43
Ekran Kartı:MSI GTX760 Twin Frozer
Ortak Bileşenler;
  • Bellek: GSKILL Ripjaws 4GB 1600MHz
  • Sabit Sürücü: Seagate Barracuda 1TB 7200Rpm
  • Ses Kartı: Tümleşik
  • Hoparlör: Yok
  • Monitör: AOC 21.5” E2262Vw
  • Klavye/Fare: Logitech MK120 set
  • Kasa: Cooler Master RC-K350
  • Güç Kaynağı: Kasaya dahil 600W

Bu Bilgisayardan Herhangi Özellikli Birini Alırsam da Soğutucu Gerekli midir Acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam Amd fx 6300'ü tercih ederdim, soğutucu konusundada eğer overclock yapma gibi bir düşüncen varsa stok fanla bunu etkin bir şekilde yapamazsın, soğutucuya ihtiyaç duyarsın. Zaten oyun için kullanacaksan şuan için 3.5 ghz sana yetecektir.

Şimdi arkadaşın fikirlerini tam olarak bilemediğimden dolayı böyle bir yorum yapmak istemedim dostum :).

Arkadaşım ve ben overclock yapmayı bilmiyoruz. Ancak öğrenirsem ben yaparım ona amd fx 6300 almanızın bi anlamı yok demişsiniz galiba peki amd fx 6300 alıpta 2-3 yıl sonra mesela yetersiz gelmeye başladığında overclock öğrenip yaparsak olmaz mı ? Ya da overclocksuz i3 işlemci yeterli mi?

Overclock forumda biraz araştırırsan rahat biçimde yaparsın zor bir olay değil, öğrenirsin uygularsın. İleriye dönük olabilir diye fx 6300 dedim.

1-2 forum-makale okuyarak rahatça yapabilirsin fx-6300'e overclock. Fx-6300'ü tercih ederim i3 yerine.

İşlemci:AMD FX-6300
Anakart: ASUS M5A97 R2.0
Ekran Kartı:MSI GTX760 Twin Frozer

• Bellek: GSKILL Ripjaws 4GB 1600MHz
    • Sabit Sürücü: Seagate Barracuda 1TB 7200Rpm
    • Ses Kartı: Tümleşik
    • Hoparlör: Yok
    • Monitör: AOC 21.5” E2262Vw
    • Klavye/Fare: Logitech MK120 set
    • Kasa: Cooler Master RC-K350
    • Güç Kaynağı: Kasaya dahil 600W
Almaya Karar Verdik İnşallah Hayırlısı Olur. Yarın babasının yanına gidicek ve yazıcıdan çıkartıcaklar bileşenleri kopyasını.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı