İ3 4160 100 derece çalışma sorunu

Baha Işık

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 5 ay önce i3 4160 & Gtx 750 ti'li bir sistem toplamıştım. Bu gün oyun içerisindeki sıcaklık değerlerini kontrol etmek istedim ve beynimden vurulmuşa döndüm. League of Legends oyununda 90 derecede çalışıyordu sonra CS:GO girdim ve 100 dereceyi bile gördüm. Boşta iste 60-70 derece civarı değişiyor. Stok fan kullanıyorum. Ne önerirsiniz ? Anakartım H81 vd pro, Kasam Z3 plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundaki sıcaklık değerleri bunlar. Voltaj ayarında sorun olabilir mi?

Dosya Ekleri

• 20160602_233046-2.jpg
    20160602_233046-2.jpg
    146,2 KB · Görüntüleme: 146
  • 20160602_231519-1.jpg
    20160602_231519-1.jpg
    124 KB · Görüntüleme: 208
  • ssss.jpg
    ssss.jpg
    93,3 KB · Görüntüleme: 147
Bu tarz durumlarda termal macun yenilemek genelde problemi çözüyor, soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama soğutucunun işlemciye olan temasıda önemli.
•Termal macun yenile.
•Soğutucunun işlemciye tam temas ettiğine emin ol.
•Kasa içinde ki tozları temizle.
•Kasa fanlarının hava akımının düzgün olduğuna emin ol.
•Kasa içerisinde ki kablolama düzeni hava akımını engelleyebilir, kablolamanın düzenli olduğuna dikkat et.
Aklıma bunlar geliyor, bunların hepsi düzgün bir şekilde yapılıyorsa problem donanımsaldır.

Bu tarz durumlarda termal macun yenilemek genelde problemi çözüyor, soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama soğutucunun işlemciye olan temasıda önemli.
•Termal macun yenile.
•Soğutucunun işlemciye tam temas ettiğine emin ol.
•Kasa içinde ki tozları temizle.
•Kasa fanlarının hava akımının düzgün olduğuna emin ol.
•Kasa içerisinde ki kablolama düzeni hava akımını engelleyebilir, kablolamanın düzenli olduğuna dikkat et.
Aklıma bunlar geliyor, bunların hepsi düzgün bir şekilde yapılıyorsa problem donanımsaldır.
Voltajda sorun olabilir mi? Cpu vccin 1.728 diyor o nedir ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı