i3 4160, 4170 vs FX 6300, 6100 Sistem Seçimi

TeknoDelii

Hectopat
Daha fazla  
Selamün Aleyküm öncelikle. Tabii ki i3 sistem daha iyi olur ama Gta V'i acar mı sizce? Fxler artık eski olduğu icin düşünmüyorum. Bir yardım edin de sistem toplayalım.

Screenshot_2015-10-17-12-46-08.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Fx6300
Asus m5a78-l
8gb kingston hyperx fury white 1866mhz
Asus gtx750 ti
Xigmatek asgard 381 500w
1tb seagate barracuda hdd

Butun parçalar sinerji de mevcut ve 1400 tl gibi bi fiyatı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
i3 4160 alacağına fx6300 alman daha iyi. Arktık eskidi doğru ama performans istiyorsan böyle, hele ki düşük bütçeniz varsa. Az paraya F/p pc toplayanlara İntel öneren arkadaşları kınıyorum. Aynı şekilde gtx 750 alacağına 260x yada 265 alman daha doğru olur. Anakart olarak en azından Asus M5A78-L al.

Kınıyorsun? Fx 6300 performans? Ya beni güldürmek için bahane arıyorsunuz. Fx 6300 ın performansı mı vardı ben mi kaçırdım? O işlemciye illaki o.c. yapılacak ve soğutucu alınacak. O kadar para verene kadar i3 4160 alır geçerim. Fx işlemciler günümüzün oyunlarında takılmaya sebep oluyor. H81m- p33 + 4160 + 750ti veya r7 260x daha mantıklı.

Kendi gözlerime mi inanayım sana mı? Gtx 960 bile çok rahat götürebilen bir işlemci. Görende karşısında pentium var sanacak :ROFL:

Tamam kardeşim, sen bildiğin gibi takıl. Millet 14nm insin sen 32 nm fx lerle takıl. Hayır, yani videoları izliyorum bariz bir takılma var, frame oranı çok düşmüyor ama bildiğin takılıyor oyunlar. Yıl olacak 2016 hala 2011 işlemci tavisye ediliyor. Tamam sırf güncel diye dünyanın parasını i3 6100 e yatırmasın ama, fx 6300 da almasın.

Tamam kardeşim, sen bildiğin gibi takıl. Millet 14nm insin sen 32 nm fx lerle takıl. Hayır, yani videoları izliyorum bariz bir takılma var, frame oranı çok düşmüyor ama bildiğin takılıyor oyunlar. Yıl olacak 2016 hala 2011 işlemci tavisye ediliyor. Tamam sırf güncel diye dünyanın parasını i3 6100 e yatırmasın ama, fx 6300 da almasın.

Yeni çıkan H110m DDR3 anakartlar ile i3 6100 ile 4170 arasındaki fiyat farkı baya azaldı aralarında 100 TL fark var. Tabi benim fikrim skylake seçilecekse DDR4 olmasından yanayım.

Kardeşim ya yorumları okumuyorsun ya da tam olarak anlayamamışsın. Ben kimseye İntel alma Amd al demiyorum. Yorumda ne dedim ''Az paraya F/p pc toplayanlara İntel öneren arkadaşları kınıyorum''. Ayrıca bir iki videoda gördün diye tüm işlemciler aynı dememelisin. Doğru tek çekirdek performansı fazla ama her program ya da oyun sadece tek çekirdeği kullanmıyor. Güncel bir işlemci doğru ama parası olmayan adam için performans lazım güncellik değil. Belki yıllarca aynı işlemciyi kullanacak. Ayrıca güncellik olarak o işlemci daha çabuk eskiyecek. Amd'ye 1 nesil önceki işlemci olacak, İntel'e göre 3 nesil önceki işlemci olacak. Ayrıca oyuna ve optimizasyona göre performans değişir. Total War oynarsan İntel geçer, Battlefield yada Gta 5 oynasın Amd geçer. Mesela Gta 5 de i3 %80 kullanılıyor 81-82 fps, 6300 %60 kullanılıyor 95 fps veriyor buna ne diyeceksin? Hala ısrarcı isen kendim açıp canlı yayın yapacağım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı