Merhaba sistemime yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Giriş seviye bir sisteme sahibim alacağım ekran kartından iyi verim alabilir miyim ? Darboğaza düşer mi ? Uzun ömürlü kullanım alabilir miyim bunları cevaplamanızı istiyorum. Konuyu yanlış yere açtıysam affola sistemimi vereyim öncelikle daha sonra alacağım ekran kartını yazayım...
Anakart: Asus H81M-D
İşlemci: CPU Türü DualCore Intel Core i3-4160, 3600 MHz (36 x 100)
Ram: 4GB 1333 MHz DDR3
Ekran Kartı: Nvidia GT 420
Merak ettiğim bu sistemde, bu kart tam performans verir mi ? İlerleyen zamanlarda sıkıntı yaratır mı ? Dar boğaza düşer mi ? Tabiri caizse patates olur mu ?
Ve sizin bu kartın yerine önereceğiniz herhangi başka kart var mı ? Limitim 1100 TL'ye kadar çıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Bütün parçaları yazmışsın, güç kaynağını yazmamışsın
Güç kaynağı nedir? O fiyat bandında en iyi kartlardan biri RX 470 ama güç kaynağı yeterli değil ile güç kaynağı da alman gerekir.
1050 ti yerine MSI RX 460 tek fanlı modellerine bakabilirsiniz hardcore oyuncu değilseni tek fan işinizi görecektir hem maliyeti 1050 ye göre daha az hemde sisteminize daha uygun olacaktır. Artan para ile sisteminize 4 gb ram daha alıp + dan 240 gb SSD alabilirsiniz
Bu ekran kartı ile high low takıntınız yoksa 3 sene tahminimce gidersiniz
Bütün parçaları yazmışsın, güç kaynağını yazmamışsın
Güç kaynağı nedir? O fiyat bandında en iyi kartlardan biri RX 470 ama güç kaynağı yeterli değil ile güç kaynağı da alman gerekir.
1050 ti yerine MSI RX 460 tek fanlı modellerine bakabilirsiniz hardcore oyuncu değilseni tek fan işinizi görecektir hem maliyeti 1050 ye göre daha az hemde sisteminize daha uygun olacaktır. Artan para ile sisteminize 4 gb ram daha alıp + dan 240 gb SSD alabilirsiniz
Bu ekran kartı ile high low takıntınız yoksa 3 sene tahminimce gidersiniz
YouTube kanalım var ve oyunlarda iyi performans almak istiyorum kayıt yaparken kaliteli kayıt almak istiyorum. Haliyle 1050 Ti daha iyi performans verecek bir kart varsa bu sistemde tam performans çalışacak önerir misiniz?
i3 ile render yapılmaz.
youtuberlere uygun işlemci değildir.
gtx1050 ti i3 4xxx'e fazla gelir.
i3 4xxx'e 470 önermek hayal aleminde yaşamak demektir.
benim tavsiyem gtx 750ti üstüne çıkmayın iyi forumlar.
i3 ile render yapılmaz.
youtuberlere uygun işlemci değildir.
gtx1050 ti i3 4xxx'e fazla gelir.
i3 4xxx'e 470 önermek hayal aleminde yaşamak demektir.
benim tavsiyem gtx 750ti üstüne çıkmayın iyi forumlar.
Render ile YouTuber olunmaz örneği PintiPanda'dır kendisi Streammer olabilir ancak bir okadar da YouTuber'dir. Montajlar komik anlar şaklabanlıklar amacım değil oynadığım oyunu yarım saat 1 saat çekmek YouTubeye atmak. Öyle aşırı derece render ile işim olmayacak yani.. Ayrıca 470 alıp kullanırsam bir sıkıntı yaratır mı ? Yada 1050 Ti ?
Render ile YouTuber olunmaz örneği PintiPanda'dır kendisi Streammer olabilir ancak bir okadar da YouTuber'dir. Montajlar komik anlar şaklabanlıklar amacım değil oynadığım oyunu yarım saat 1 saat çekmek YouTubeye atmak. Öyle aşırı derece render ile işim olmayacak yani.. Ayrıca 470 alıp kullanırsam bir sıkıntı yaratır mı ? Yada 1050 Ti ?
Bunu bende izlemiştim zaten bu videodan sonra böyle bir konu açmak istedim bu ekran kartı ile bu işlemci ile bu ram ile uzun omurlu bir oyun deneyimi elde edebilir miyim ?
Hortlatmak değil niyetim lakin konudan çok çıkıldı. Şu işlemciye uyacak en güzel ekran kartını önerir misiniz
Bunu bende izlemiştim zaten bu videodan sonra böyle bir konu açmak istedim bu ekran kartı ile bu işlemci ile bu ram ile uzun omurlu bir oyun deneyimi elde edebilir miyim ?
Hortlatmak değil niyetim lakin konudan çok çıkıldı. Şu işlemciye uyacak en güzel ekran kartını önerir misiniz