i3 4160 sisteme 650 TL ekran kartı önerisi

Bütçe
300 650

kartal190328

Centipat
Daha fazla  
Oyunlarda ve genel olarak daha iyi performans için yeni bir ekran kartı almak istiyorum. Ama bu işlerden hiç anlamıyorum. 300-650 TL arası bir bütçem var, ikinci el veya sıfır fark etmez. Sistemim yaklaşık 6 senelik, sadece RAM'i yeni aldım. Arkadaşlarım SSD al, o daha önemli diyorlar ama hız konusunda çok fazla problemim yok, oyun konusunda var. Hem ekran kartıyla hem de sistemle ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Sistem özelliklerim şöyle:

Güç kaynağı: Huntkey HK400-51an 300W.
Anakart: H81M-K DDR3 1600 MHz.
İşlemci: Intel Core i3 4160 3.60 GHz.
Ekran kartı (şu an için): AMD Radeon HD8350 1 GB.
RAM: Corsair 4x2 GB DDR3 1600MHz 1.5 v
Monitör: 1360 X 768 32 Bit 60 Hertz, kaç inç bilmiyorum.
Kasa: Diamond Dex 159.
İşletim sistemi: Windows 8.1 (hiç format atmadım).

Oyunlarda ve genel olarak daha iyi performans için yeni bir ekran kartı almak istiyorum. Ama bu işlerden hiç anlamıyorum. 300-650 TL arası bir bütçem var, ikinci el veya sıfır fark etmez. Sistemim yaklaşık 6 senelik, sadece RAM'i yeni aldım. Arkadaşlarım SSD al, o daha önemli diyorlar ama hız konusunda çok fazla problemim yok, oyun konusunda var. Hem ekran kartıyla hem de sistemle ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Sistem özelliklerim şöyle:

Güç kaynağı: Huntkey HK400-51an 300W.
Anakart: H81M-K DDR3 1600 MHz.
İşlemci: Intel Core i3 4160 3.60 GHz.
Ekran kartı (şu an için): AMD Radeon HD8350 1 GB.
RAM: Corsair 4x2 GB DDR3 1600MHz 1.5 v
Monitör: 1360 X 768 32 Bit 60 Hertz, kaç inç bilmiyorum.
Kasa: Diamond Dex 159.
İşletim sistemi: Windows 8.1 (hiç format atmadım).
SSD almana cok da gerek yok, zira W8.1 kullaniyorsunuz. Eger W10 gecmek istersen maalesef SSD şart. Boyle bir dusuncen yoksa senin icin cok problem teskil edecegini sanmiyorum.

Ekran karti olarak zaten RX 550 onerilmis, ama guc kaynaginiz umarim yeterli olur. Bilgim yok o yuzden arkadaslar yardimci olur size hocam o konuda.

peki uyumluluk açısından ddr3 dddr4 gibi şeyler sorun teşkil eder mi ? Bazı sitelerde kasaya sığmayabilir ddr5 destekleyemebilir gibi şeyler gördüm. Bunun gibi bir kaç örnek daha. Buna ne dersiniz ? Ayrıca tahminen power açısından sıkıntı çekecekmiyim ? Ayrıca belirtmemde fayda var ben oyun olarak csgo ve gta5 gibi oyunları rahat oynayayım istiyorum diğerlerinde çok gözüm yok. Her türlü tavsiyeye gene açığım. Verilen cevaplar için tekrardan teşekkürler.

peki uyumluluk açısından ddr3 dddr4 gibi şeyler sorun teşkil eder mi ? Bazı sitelerde kasaya sığmayabilir ddr5 destekleyemebilir gibi şeyler gördüm. Bunun gibi bir kaç örnek daha. Buna ne dersiniz ? Ayrıca tahminen power açısından sıkıntı çekecekmiyim ? Ayrıca belirtmemde fayda var ben oyun olarak csgo ve gta5 gibi oyunları rahat oynayayım istiyorum diğerlerinde çok gözüm yok. Her türlü tavsiyeye gene açığım. Verilen cevaplar için tekrardan teşekkürler.
Alacaginiz ekran kartinin DDR ile alakasi yok hocam. DDR4 en yeni teknoloji, DDR5 de gelecek senelerde cikacak teknolojidir. PSU ile ilgili bir bilgim yok maalesef.

Power konusunu çözemedim malesef. Hesaplama sitelerinde benim özelliklerim dahi yok malesef pc eski olduğu için. Manuel hesaplamayıda bilmiyorum. Ekran kartı kasaya sığacakmı , bilgisayarda olumsuzluğa yol açacak mı onu da bilmiyorum. Beni aydınlatırsanız sevinirim bu konularda

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı