i3 4160 Sisteme nasıl yükseltme yapılabilir?

Yol yaptı yol

Hectopat
Merhaba forum... Benim 2015-2016 senelerinde topladığım bir bilgisayar var o zamanlar 1600 küsur liraya toplamıştım malum şimdi oyunlarda vesaire kasıyor sistem yetersiz kalıyor. Şimdi altta belirteceğim sistemi nasıl yükseltebilirim veya ekran kartım yeterliyse sadece işlemci değiştirsem yeterli mi? Daha çok günümüz oyunlarını yüksek ayarlarda oynatmak için yükseltme yapmak istiyorum... Ben ekran kartını RX 5500 XT olarak işlemciyi de i7 4770 olarak değiştirmeyi düşünmüştüm. Sizce bu uygun mudur?

Sistemim:

Anakart: H81M-P33.
İşlemci: i3 -4160.
RAM: 8 GB Kingston.
Kasa: Aercool 500W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba forum... Benim 2015-2016 senelerinde topladığım bir bilgisayar var o zamanlar 1600 küsur liraya toplamıştım malum şimdi oyunlarda vesaire kasıyor sistem yetersiz kalıyor. Şimdi altta belirteceğim sistemi nasıl yükseltebilirim veya ekran kartım yeterliyse sadece işlemci değiştirsem yeterli mi? Daha çok günümüz oyunlarını yüksek ayarlarda oynatmak için yükseltme yapmak istiyorum... Ben ekran kartını RX 5500 XT olarak işlemciyi de i7 4770 olarak değiştirmeyi düşünmüştüm. Sizce bu uygun mudur?

Sistemim:

Anakart: H81M-P33.
İşlemci: i3 -4160.
RAM: 8 GB Kingston.
Kasa: Aercool 500W.
Uygundur. Bütçeniz dahilinde i7-4790 da yapabilirsiniz. Ekran kartı GTX 1650 Super daha güzel tercih olur.

İşlemci bende var r7 240'a bile darboğaz yapıyor 768p'de. Önerim işlemci değişmeniz ama fiyatları uçuk. Yeni sistem toplamak daha mantıklı olur. 4790 1650s'i 1080P'de besler.
Emin misiniz? Yani rx 5500 XT gibi bir ekran kartını kaldırmaz mı?
İşlemci değişikliğine gittiğim zaman anakartı'da değiştirmek zorundayım.. Hala i7 4770 gibi bir işlemci alınmaz mı?

Emin misiniz? Yani rx 5500 XT gibi bir ekran kartını kaldırmaz mı?
İşlemci değişikliğine gittiğim zaman anakartı'da değiştirmek zorundayım.. Hala i7 4770 gibi bir işlemci alınmaz mı?
Alınır işlemci güçlüdür R5 2600 ile yakın performans verir. 1080P'de dediğiniz kartı besler. Benim dediğim fiyatı uçuk olacaksa yeni nesil bir sisteme geçiş yapın. İ7 4770 alıp 5500 XT alabilirsiniz. Mümkünse aynı RAM'den 1 adet daha alın yeni nesil oyunlar için RAM yetersiz kalıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı