i3 4160 ve GTX 750 Ti FPS ve donma

sahinemir

Kilopat
Katılım
1 Şubat 2016
Mesajlar
57
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar bilgisayarım birkaç aydır oyunlarda donma ve çok fazla FPS düşüşüne uğruyor. Örneğin 300 FPS aldığım CS:GO'da şu anda maksimum 40 FPS alıyorum ve droplar yaşıyorum. Ekran kartım GTX 750 Ti. İşlemcim i3 4160, RAM 8 GB. Önceden böyle bir sorunum yoktu. Bazen disk kullanımı %100 oluyor sorun ondandır diye düşündüm ve forumda dolanan çözümleri uyguladım işe yaradı gibi ama oyuna bir etkisi olmadı. Sorun HDD olabilir mi diye tarama yaptım diske hiçbir şey çıkmadı. İşlemci ve ekran kartının termal macununu yeniledim onlarda bir fark yaratmadı. CS:GO'da iken ekran kartı ve işlemci kullanımım %50'yi geçmıyorlar bile bu arada. Sorun sadece bu oyunda da değil. The Forest oynarken de aynı sorunu yaşadım yani oyundan kaynaklı değil. Umarım yardım edebilirsiniz bu sorunuma.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken değerleri gösteren bir ekran görüntüsü atabilirseniz daha rahat yardımcı olmaya çalışırız.

Screenshot_20200407-030415.jpg
 
Evet düşük fotoğrafta %10 ama daha da düşüyor oynarken. Arada bir 30-40'a çıkıyor en fazla.
Madem bütün bakımları yaptın.O zaman şöyle son güncelemme ve daha öncesinde oyuncular senin gibi sorun yaşıyordu.Eğer sorun asıl cs de ise yt yaz hellaintv o fps ayarlarını yapıyor.(Reklam değildir)
çözüm yolları
1-Ram frekansları uyuşmuyor (cpu-z kontrol et)
2-Grafikleri düşür
3-BIOS güncelle
4-sistemde darboğaz yapan bir parça olabilir
5-Tozlanma
6-V-sync açmak
7-Csgo konsol kondları ve steam ayarları
8-Ve en önemlsi dostum msı afterburner kullanıyorsun ve bu arkaplanda güç harcıyor.CS go da steamdan sadece fps sayacı aç.Afterburner çok güc harcar
9-Pil ayarlarını Yüksek performans yap
10-Sanal bellek kullanan bazı temel animasyonlar vardır bunlar pc az da olsa yorar kapat (bu pc -özellikler-gelişmiş sistem ayarları-Sanal bellek kullanımı.-Özel-uygula)
Çözümler bunalrdır.Dene mutlaka olucaktır.Yalnız değilsin.Hayırlı kandiller
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı