İ3 4160 ve GTX 950 Performansı

Batuhan Demirel

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,bende bu sistem bulunmaktadır.
İntel Core i3 4160 3.6GHZ
Gtx 950 [Daha almadım almayı düşünüyorum]

1 Bu ikili güncel oyunları ve ileri oyunları kaç fpsde hangi performans aralağında kendisini gösterir ?
2 Ve işlemcimi 4 çekirdek sanıyordum ama 2 çekirdekmiş.Sanal çekirdek falan diyolar onu açıklarmısınız ?
3 Bu ikili için ortalama kaç watt arası psu gerekir ?
4 İşlemcim iyi mi kötü mü ? Sıkıntı çıkarır mı ?

1) Bu ikili ile oyunları 1080P çözünürlükte high ve medium ayarlar da akıcı bir şekilde oynarsın.
2) İşlemcin 2 gerçek ve 2 sanal çekirdekten oluşmakta. 4 gerçek çekirdeğe sahip bir işlemci değil. Sanal çekirdekler sayesinde oyunlar bu işlemciyi 4 çekirdek olarak algılar ve performansına katkı sağlar ama hiçbir zaman sanal çekirdekler gerçek çekirdek gibi performans vermez.
3) Bu ikili için 450-500 Wattlık kaliteli bir PSU yeterlidir.
4) İşlemcin bu kart için yeterli, sıkıntı çıkarmaz.

Ultra ayarlarda dahi oynayabilirsin 30 40 fps arası.
Psu da yeterli olacaktır. Sonuçta GTX 950'de Maxwell mimarisi mevcut. En fazla 300 Watt'ı dahi zor görür sistem.
Ben yine psu almalıyım pek güvenmiyorum.Kalitesiz psu'ya benziyor sanki.İşlemcimden çok korkuyordum acaba beni taşıyabilirmi diye.
Bu arada bir sorum daha var.
Bende 4gb Ram var.Ramin 2gb + 2gb mi yoksa 4gb tek parça olduğunu nasıl anlayabilirim ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı