i3 4160 ve R7 370 Oyunlarda Anlık Takılmalar

mlhsah

Hectopat
Daha fazla  
  • İşlemci: Intel Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci
  • Anakart: GIGABYTE H81M-S2V Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz DVI&VGA Anakart
  • RAM: GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül RAM
  • Ekran kartı: MSI R7 370 GAMING 2G 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
  • PSU: XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 500W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, sistem özelliklerim yukarıda yazılanlar. Bu sistemde CS:GO'da ve diğer oyunlarda anlık takılmalar yaşıyorum. Örneğin 150-180 FPS alırken bir anda 80 90'lara düşüyor. Format sonrası oluşan bir sorun bu büyük ihtimalle çünkü formattan önce böyle bir sorun hiçbir zaman olmamıştı. Hatta en düşük ayarlara getirdim ve takılmalar dahada arttı, sanırım darboğaz olabilir. CSGO, Homefront, Payday 2, Outlast, GTA V gibi oyunlarda en yüksek ayarlarda takılmalar az fakat düşük FPS alırken düşük ayalarda takılma fazla fakat orta şekilde FPS değerleri alıyorum.
Driver güncellemelerini sürekli kontrol ediyorum şu an en güncel driverler kurulu ve son olarak da BIOS güncellemesini de yaptım. Format sonrası Driver CD'leri olmadığı için internetten araştırdım fakat Windows 10 zaten kendi yüklüyormuş driverleri ben sadece ekran kartını manuel kurdum, onda da güncelleme gelmişti temiz kurulum yaptım. Şimdiden teşekkür ederim, sıkıntı nerede olabilir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunları en yüksek seviyede açıyorsanız bellek yetersiz gelebilir. Bellekten kaynaklı FPS düşmeleri normaldir. Artık çoğu oyun için En yüksek ayarlarda 8GB yetersiz kalıyor. Ram takviyesi yada oyun ayarlarında belirli ayarları kısarak bu problemden kurtulabilirsiniz.

Disk'ten kaynaklı FPS düşmelerini ben aşağıdaki program sayesinde çözüyorum.
Intel Rapid Storage Technology (RST)
Sistem bakım yönergesini yapmadıysanız ara sıra yapmak işinize yarayacaktır.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Kusura bakmayın tam olarak sorunumu anlatamadım galiba , en düşük ayarlara alıyorum takılmalar fazla oluyor FPS orta ayarda , en yükseğe alıyorum takılmalar az ama FPS düşük olduğu için yinede takılıyor yani demek istediğim düşük ve yüksek ayarlarda aynı FPS değerini alıyorum.Çözünürlük değiştirincede aynı şekilde oluyor. Önceden en yüksek ayarlarda 180-260 arası FPS alıyordum CS-GO da şuan en düşük ayarlarda 120-140 arası gidip geliyor bazı maplerde 60-70 lere düştüğünü gördüm ve bu bahsettiklerim rekabetçide oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…