İ3 4170 vs İ5 4460

oguzhanaydin

Hectopat
Daha fazla  
  • Intel Core i3 4170 Soket 1150 3.7GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci
  • Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci

Bu iki işlemci arasında fazla performans farkı var mıdır? Sizden öneri almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, i3 ve i5 ten söz ediyorsun illaki fark olacak yoksa intel boşuna mı ayırsın i3/i5 diye... :)
i5 4460 şuan piyasadaki çoğu ekran kartını kaldırabilecek güçte zaten...
En basitinden Cache farkları var.
Öneri; kesinlikle i5 4460 diyorum. :)

i3 çift çekirdeklidir fakat Hyperthreading teknolojisi nedeniyle bilgisayar onu 4 çekirdekli gibi algılar, i5 ise gerçek 4 çekirdeklidir. Bütçene uygunsa i5 al ama daha iyi bir ekran kartı alabileceksen i3'te alabilirsin. Bende i3 kullanıyorum, yetiyor.
ASUS GTX 960 2GB STRİX OC almayı düşünüyorum. Banada i3 ve i5 arasında pek fark olmaz dediler o yüzden bu konuyu açtım. Bu kartla sıkıntı olur mu?

Bende i3-4130 ve GTX 750Ti var. İşlemci konusunda hiçbir oyun ile sıkıntı yaşamadım. İki işlemci arasında performans farkı olur ama aradaki fark çok yüksek olmaz. İki işlemci arasında 203TL fiyat farkı var, onu ekran kartına alacağın fiyata ekleyip daha iyi bir ekran kartı alabilir durumun olursa daha iyi olur.

Bu ekran kartı iyi geldi bana çekirdek hızı filan bütçeme göre olan kartlar arasında en iyisi birkaç haftadır araştırıyorum. O zaman i3 alsam olur hem bütçede o kadar sıkıntı yaşamam ne dersiniz?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı