İ3-4340 sistem yeterli performansta çalışmıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Feverish

Hectopat
Yer
Ordu
Daha fazla  
Meslek
İçerik Üreticisi
Geçtiğimiz aylarda kendime bir bilgisayar aldım ve tüm sürücülerini vesaire güncelleştirsem bile her zaman aklımda acaba oldu mu? Şu an en performanslı halinde mi diye sorular aklıma takılıyor. Bunun önüne geçmek içimi rahatlatmak için olan önerilerinizi bekliyorum. Ne zaman bir FPS düşmesi yesem ya da işlemciyi bir tık fazla kullansa aklımda hep ben mi yanlış yaptım nasıl düzeltirim diye sorular dönüyor. Bilgisayarımın özellikleri aşağıda belirttiğim gibi, aslında aklımda bu soruların olma sebebi bilgisayarımın kötü olması ve ondan alabileceğim en yüksek performansı almak istemem. Bunun için neler yapabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İşlemci: Intel i3-4340 3.60GHz
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 420 2 GB DDR3.
Anakart: Quadro H81-A2C
RAM: 4 GB 1600 MHz DDR3 tek slot.
Hafıza: 1TB WD Blue 7200RPM HDD + 120GB SSD.
PSU: 300W.
İşletim sistemi Windows 10 Pro 64 Bit.
DxDiag fotoğrafım ektedir.

Desktop 31-08-2021 03-04-29-875.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ne bekliyorsunuz ki bu sistemden? Yanlış anlamayın ama sistem zaten çöp ve 7-8 yıl önce çıkmış donanımları bugünün yazılımıyla kullanmaya çalışırsanız doğal olarak istediğiniz gibi performans alamazsınız.

Öncelikle sistemden Windows 10'u silin, ya 7 ya da 8.1 yükleyin (destek kesildi fakat ben yine de 7 yüklerdim), 4 GB RAM ile Windows 10 kullanmak hem size hem de cihaza eziyet.

Windows 10'da kalmak istiyorsanız da en az 8 GB hatta mümkünse 16 GB RAM kullanın ve mümkünse de en az 2600 MHz olsun.

Ekran kartınız resmen evladiyelik denecek türden artık antika olmuş, günümüzde sadece CS, LoL, Valorant gibi oyunları çalıştırır ki zaten bu oyunları çalıştırmak için APU işlemciler bile yetiyor o yüzden bu oyunları çalıştırmak bir meziyet sayılmaz.

Bütün bunların yanında oyun oynarken vs drop yiyorsanız bu HDD'ye yüklü olduğu içindir muhtemelen. Bu nedenle ya sistemden tamamen HDD'yi çıkarın ya da daha büyük boyutlu bir SSD alarak oyunlarınızı vs onun içine kurun, çünkü 120 GB SSD içine Windows'u vs kurduktan sonra 3-4 oyunluk yer kalıyor.

Hocam ne bekliyorsunuz ki bu sistemden? Yanlış anlamayın ama sistem zaten çöp ve 7-8 yıl önce çıkmış donanımları bugünün yazılımıyla kullanmaya çalışırsanız doğal olarak istediğiniz gibi performans alamazsınız.

Öncelikle sistemden Windows 10'u silin, ya 7 ya da 8.1 yükleyin (destek kesildi fakat ben yine de 7 yüklerdim), 4 GB RAM ile Windows 10 kullanmak hem size hem de cihaza eziyet.

Windows 10'da kalmak istiyorsanız da en az 8 GB hatta mümkünse 16 GB RAM kullanın ve mümkünse de en az 2600 MHz olsun.

Ekran kartınız resmen evladiyelik denecek türden artık antika olmuş, günümüzde sadece CS, LoL, Valorant gibi oyunları çalıştırır ki zaten bu oyunları çalıştırmak için APU işlemciler bile yetiyor o yüzden bu oyunları çalıştırmak bir meziyet sayılmaz.

Bütün bunların yanında oyun oynarken vs drop yiyorsanız bu HDD'ye yüklü olduğu içindir muhtemelen. Bu nedenle ya sistemden tamamen HDD'yi çıkarın ya da daha büyük boyutlu bir SSD alarak oyunlarınızı vs onun içine kurun, çünkü 120 GB SSD içine Windows'u vs kurduktan sonra 3-4 oyunluk yer kalıyor.

Öncelikle bana vakit ayırıp yardımcı olduğun için çok teşekkürler bilgisayarıma Windows 7 kurarsam CS Valorant gibi oyunları destekler mi yakında zaten yeni bir sistem toplamayı planlıyorum şu an bu oyunları oynatması benim için yeterli ve verebileceğiniz başka bir tavsiye var mıdır? Teşekkürler.

Öncelikle bana vakit ayırıp yardımcı olduğun için çok teşekkürler bilgisayarıma Windows 7 kurarsam CS Valorant gibi oyunları destekler mi yakında zaten yeni bir sistem toplamayı planlıyorum şu an bu oyunları oynatması benim için yeterli ve verebileceğiniz başka bir tavsiye var mıdır? Teşekkürler.
Benim bildiğim kadarıyla bu iki oyun da Windows 7'de oynanabiliyor ama yine de internetten tekrar bakın siz. Yazdıklarım dışında başka bir şey gelmiyor aklıma açıkçası.

Destekler. İki oyunu da Windows 7'de oynamaktayım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı