İ3 4370 ve GTX 960 Tabanlı Sistem Toplama

@Hamza Efe Baldır Oyun için alacaksanız ve OC yapmayacaksanız kesinlikle bu:
www.vatanbilgisayar.com: Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

OC yapmak isterseniz AMD bir kart gerekir(Bana kalırsa OC yapmanıza çok gerek yok. Özellikle işlemcinin oyun üzerinde çok bir etkisi olmadığını düşünürsek.) ancak bu kadar büyük bir bütçeye AMD kullanılmaz. Bana kalırsa i5 4460 alın. @Silinen üye'in tavsiye ettiği sistemde ki işlemciyi i5 4460, kasayı Zalman Z11 Plus(Z12 ve Z9 Plus da olur. Hangisinin görünüşünü tercih ederseniz) ile değiştirin, cillop gibi bir sisteminiz olur. :)

Bu sistemde Ekran Kartını overclock yapabilirsiniz ancak işlemciyi yapamazsınız. Ekran kartına oc işlemi yapmanızı tavsiye ederim ama yapmam diyorsanız anakartı daha ucuz bir ürün ile değiştirebilirsiniz. Z97 serisinin asıl artısı OC işlemine izin vermesi.

@Hamza Efe Baldır Oyun için alacaksanız ve OC yapmayacaksanız kesinlikle bu:
www.vatanbilgisayar.com: Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

OC yapmak isterseniz AMD bir kart gerekir(Bana kalırsa OC yapmanıza çok gerek yok. Özellikle işlemcinin oyun üzerinde çok bir etkisi olmadığını düşünürsek.) ancak bu kadar büyük bir bütçeye AMD kullanılmaz. Bana kalırsa i5 4460 alın. @Silinen üye'in tavsiye ettiği sistemde ki işlemciyi i5 4460, kasayı Zalman Z11 Plus(Z12 ve Z9 Plus da olur. Hangisinin görünüşünü tercih ederseniz) ile değiştirin, cillop gibi bir sisteminiz olur. :)

Bu sistemde Ekran Kartını overclock yapabilirsiniz ancak işlemciyi yapamazsınız. Ekran kartına oc işlemi yapmanızı tavsiye ederim ama yapmam diyorsanız anakartı daha ucuz bir ürün ile değiştirebilirsiniz. Z97 serisinin asıl artısı OC işlemine izin vermesi.
Ama o işlemci 3.2 GHz benim dediğim 3.8GHz.

Ve bana çok iyi bir soğutucu öneren varmı.
Limit;250

Tek çekirdek kullanan uygulamalarda i3 4370 daha iyi olur 3.8 GHz olduğundan dolayı. Birden fazla çekirdek kullanan uygulamalarda i5 4460 ise daha yüksek performans gösterir.

Size bağlı. Aralarında aşırı büyük bir performans farkı yok ve i3 4370 daha az güç tüketiyo ve daha ucuz. BF 4 gibi oyunlar mesela birden falza çekirdek kullanabiliyor. Ancak hala kullanmayan oyunlar var. 2-3 yıl sonra daha çok oyunu birden çok çekirdek kullanırken görebiliriz.

Oc yapmayacaksanız soğutucu almanıza gerek yok. Stock cooler yeter. Bana kalırsa ilk önce biraz daha bu siteyi okumanız, daha fazla bilgilenmeniz gerekiyor. Direk PC toplamaya başlmak mantıklı bir karar değil ve bana siz bu konuda çok şey bilmiyormuşsunuz gibi geldi.

İngilizceniz varsa reddit de ki bu forumu okuyun: www.reddit.com: /r/buildapc - planning on building a computer but need some advice? This is the place to ask!

Tek çekirdek kullanan uygulamalarda i3 4370 daha iyi olur 3.8 GHz olduğundan dolayı. Birden fazla çekirdek kullanan uygulamalarda i5 4460 ise daha yüksek performans gösterir.

Size bağlı. Aralarında aşırı büyük bir performans farkı yok ve i3 4370 daha az güç tüketiyo ve daha ucuz. BF 4 gibi oyunlar mesela birden falza çekirdek kullanabiliyor. Ancak hala kullanmayan oyunlar var. 2-3 yıl sonra daha çok oyunu birden çok çekirdek kullanırken görebiliriz.

Oc yapmayacaksanız soğutucu almanıza gerek yok. Stock cooler yeter. Bana kalırsa ilk önce biraz daha bu siteyi okumanız, daha fazla bilgilenmeniz gerekiyor. Direk PC toplamaya başlmak mantıklı bir karar değil ve bana siz bu konuda çok şey bilmiyormuşsunuz gibi geldi.

İngilizceniz varsa reddit de ki bu forumu okuyun: www.reddit.com: /r/buildapc - planning on building a computer but need some advice? This is the place to ask!
Evet bu konuda çok profesyonel değilim ama azıcık da olsa bilgim var ama Stock soğutucu yetermi bilmem ama soğutucu almayacağım için işlemciyi i7 yapabilirim.Bana bir i7 önerir misiniz?
Limit:700-800

:)

O aralıkta bir i7 bulun muyor ne yazık ki. :(

i7'ye kesinlikle gerek yok zaten. Her parçaya ayrı bir bütçe söylemek yerine 4000 TL'ye toplanan bilgisayarı almanız çok daha mantıklı. O bütçeye en kral PC @Silinen üye adlı arkadaşın topladığı. Oc yapmayacağınız için i5 4460 ile değiştirin 4690K'yı, kasayı da Z9-11-12 Plus'dan birini seçin, DVD-ROM ekleyin bir de 4000 TL'yi geçmeden güzel bir PC toplarsınız. Benim en son yardımım bu.

Bütçen 4000TL civarı ise eğer fazla düşünmene gerek yok, pek bir alternatifede gerek yok.

İşlemci olarak İ5 4690K, O.C düşünmüyorsan i5 4690 yeterlidir.
Anakart, Msi Z97 Pc Mate yeterli, yüksek tutmak istersen Gigabyte Z97X-Gaming 3.
Ram 2x4 1600Mhz Cl9, G-Skill ve Corsair tavsiyemdir, soğutmalarından ötürü.
Ekran kartı olarak Gtx 970 öneriyorum, bellek sorunu vb kafana takmana gerek yok, sonuçta incelemelerde görülen performansın aynısını veriyor ve bu fiyata daha F/P bi ürünü bulunmuyor.
Hdd olarak WD'nin 1Tb'lik modeli yeterli.
Ssd Samsung 840 Evo 120Gb veya Corsair Ls 120Gb alabilirsin.
Kasa olarak Zalman Z3 Plus.
Psu Corsair Vs550 yeterli.
Soğutucu eklemek istersen Cm Blizzard T2 bu sistem için yeterli.
Bu sistem ortalama 3600 civarı tutucaktır. Geri kalan bütçe ilede Full HD bir monitör alabilirsin.
23 ınch üstü seçmende fayda var, zira daha küçük monitörlerin Gtx 970 'e hakaret olacağını düşünüyorum.
Bu sistemi gönül rahatlığı ile toplayabilirsin. Upgrade 'e açık bir sistem ve bu hali ilede uzun zaman seni ses çıkarmadan götürür.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı