i3 5. nesil laptopa hangi Windows sürümü kurulmalı?

Teşekkür ederim hocam zamanım olduğunda kuracağım 🙂.

Hocam bir de LTSC fazla RAM kullanır mı?

LTSC gereksiz servislerden arındırılmış RAM kullanımı kurulum sonrası disk kullanımı standart Pro versiyonuna göre çok fark ettirir. Ben şu an LTSC 2021 versiyonundan yazıyorum.

Atlas OS'da var ama onlar özelleştirilmiş gibi bir şey şu ana kadar sorun oldu mu bilmiyorum ama önerip önermemekte kararsızım.

Arkadaşlar eski bir HP laptopum var ve şu an içinde Windows 10 Home Single Language kurulu. Şu anda Windows embedded 8.1 ındustry Pro kurmayı düşünüyorum.

Sistem özellikleri:
Intel HD Graphics.
5. nesil Intel Core i3 işlemci (iki çekirdek).
DDR3 4 GB RAM.
128 GB SSD.
Bu cihazla zaten Windows'a özel bir şey yapılmaz gibi. Ortalama bir Linux dağıtımı kurulabilir. RAM kullanımı sıkıntı çıkarırsa MX Linux Flutbox kullanılabilir.

LTSC gereksiz servislerden arındırılmış RAM kullanımı kurulum sonrası disk kullanımı standart Pro versiyonuna göre çok fark ettirir. Ben şu an LTSC 2021 versiyonundan yazıyorum.

Tamamdır hocam çünkü 4 GB bir RAM'im var RAM'im az olduğu için sordum 🙂.

Bu cihazla zaten Windows'a özel bir şey yapılmaz gibi. Ortalama bir Linux dağıtımı kurulabilir. RAM kullanımı sıkıntı çıkarırsa MX Linux flutbox kullanılabilir.

Linux hiç kullanmadığım için nasıl olduğunu bilmiyorum ondan Windows yazmıştım.

Hangi Linux dağıtımı önerirsiniz hocam?

Linux hiç kullanmadığım için nasıl olduğunu bilmiyorum ondan Windows yazmıştım.
Hangi Linux dağıtımı önerirsiniz hocam?
Merak etmeyin hocam zaten grafik arayüzlü paket yönetisi olduğundan uygulama yüklerken sıkıntı çekmezsiniz ve çoğu uygulma var. Ben Zorin OS öneririm ama ağır gelme ihtimali olduğundan Lite versiyonunu tercih edebilirsiniz.

8.1 kurmaktan iyidir.
8.1 kurmak ile aynı seviyededir. (8.1 bir tık daha kötü.)

RAM yükseltirseniz düz Windows 10 kurabilirsiniz. Yükseltemezseniz de Windows 10 LTSC 2019 iş görür gibi. Tarayıcı desteği falan kesilmeseydi 8.1 önerirdim fakat artık olmaz.

Düşük donanımlı PC ler için güncel kalmanın tek yolu Linux oldu. İyi de oldu.
İnşallah daha da artar ve W11 e mahkum olmaktan kurtulurum/z.
(Linux kullanıcısı değilim.)

Düşük donanımlı PC'ler için güncel kalmanın tek yolu Linux oldu. İyi de oldu.
İnşallah daha da artar ve W11'e mahkum olmaktan kurtulurum/z.
(Linux kullanıcısı değilim.)

Türkiye'de Linux kullanımı biraz arttı statcounter verilerine göre yüzde 8.54 oranında artış var Linux'a destek ne kadar gelir topluluk gelişirse Windows'a fark atacaktır elbet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı