i3-5005U laptopu yükseltmek

Zayberk

Decapat
Yer
Bursa/Türkiye
Bu laptopu ilk aldığımızda bilgisayar konusunda bilgim sıfırdı ama şu an çok sorun yaşıyorum oyun oynarken o yüzden ya yenilemek ya da yeni bir tane almak istiyorum.

Şu anki laptopumu özellikleri:
Intel(R) Core(tm) i3-5005U
CPU @ 2.00GHz 2.00 gh.
64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
4 GB RAM.
Yaklaşık 240 GB tek hard disk ama 2 sürücü şeklinde ayrılmış biri 160 GB diğeri 80 GB (depolamada çok yüksek sorun yaşıyorum)
Ekran kartı Intel HD Graphics ama çok kötü.
Bütçe pek sorun değil.

İstediğim özellikler:
En az 16 GB RAM (32 GB varsa çok iyi olur)
Eğer işlemci bilgisayarın çalışma kalitesini arttıracaksa işlemci.
İyi bir ekran kartı.
Anakart oyunda fark ediyorsa anakart.
Depolama için en az 500 GB SSD veya HDD (kaliteli olsun)

Sizce yeni bir bilgisayar mı alayım bu özelliklere sahip yoksa bu bilgisayarı mı yenileyim?
Bir de yenilersem kaça patlar, yeni bilgisayar alırsam kaça patlar?
Bütçe çok sıkıntı değil yazın bunun için çalışmayı düşünüyorum, ayrıca yıllar boyu dayanacak ve yeni oyunlarda kasmayacak gibi olsun.

Laptopta ekran kartı gibi değişimler her laptopta olmuyor, SSD veya Ram yükseltme gibi işlerin ilerisine gidemezsiniz. Yeni bilgisayar almanız daha mantıklı olur. Bütçeniz sıkıntı değil fakat yine de ortalama bir şey söylerseniz daha rahat öneriler yapabiliriz. Ayrıca laptop mu yoksa masaüstü mü istiyorsunuz? Oyun oynuyorsanız ve seyahat etmiyorsanız masaüstü daha mantıklı.

Ek olarak şu an uzun yıllar boyu dayanacak ve yeni oyunlarda kasmayacak bilgisayar istiyorsanız en azından 15-20K'yı gözden çıkarmanız gerekecek.

Laptopu istediğiniz gibi özelleştiremezsiniz maalesef.

@OnurKelees hocamında belirttiği gibi sadece RAM ve SSD yükseltebilirsiniz. RAM'de desteklediği kadar 16 veya 8'dir büyük ihtimal.

Laptopta ekran kartı gibi değişimler her laptopta olmuyor, SSD veya Ram yükseltme gibi işlerin ilerisine gidemezsiniz. Yeni bilgisayar almanız daha mantıklı olur. Bütçeniz sıkıntı değil fakat yine de ortalama bir şey söylerseniz daha rahat öneriler yapabiliriz. Ayrıca laptop mu yoksa masaüstü mü istiyorsunuz? Oyun oynuyorsanız ve seyahat etmiyorsanız masaüstü daha mantıklı.

Ek olarak şu an uzun yıllar boyu dayanacak ve yeni oyunlarda kasmayacak bilgisayar istiyorsanız en azından 15-20K'yı gözden çıkarmanız gerekecek.
Seyahat etmiyorum, oyun için düşünüyorum ayrıca masaüstü olursa daha iyi olur, uzun yıllar idare etsin ve performansı yüksek olsun 15-20k bütçemi aşmıyor o yönden iyi, tavsiyeniz var mıdır?

O RAM 16 olmaz Max 8 olur büyük ihtimal ve Max bir de SSD alabilirsin ama bu oyun performansını çok artırmaz yenisi alın daha iyi.

Seyahat etmiyorum, oyun için düşünüyorum ayrıca masaüstü olursa daha iyi olur, uzun yıllar idare etsin ve performansı yüksek olsun 15-20k bütçemi aşmıyor o yönden iyi, tavsiyeniz var mıdır?

Bu yeter gibi size isterseniz kasayı şununla değiştirebilirsiniz

1676290263617.png

Bu yeter gibi size isterseniz kasayı şununla değiştirebilirsiniz

Eki Görüntüle 1666826
Bir de monitor tavsiyeniz var mıdır veya yüksek performans için monitorde olması gereken özellikler nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı