i3 5005U sistemde Valorant'ta FPS düşmesi oluyor

Jextra

Decapat
Daha fazla  
Hocalarım sistemin özellikleri bu. Valorant oynuyorum. FPS'im 40-50'lerde geziyor, oynayabiliyorum fakat FPS düşmesi çok fazla var. Biligsayar 7-8 senelik olduğundan Windows bile yavaş. SSD takmayı düşünüyorum, oyuna etkisi nasıl olur? Ek RAM ve gerekirse işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum. Biliyorsunuz bilgisyarlar uçtu. Yani en azından bu FPS droplara bir çözüm olursa güzel olur. Oyuna ilk girdiğimde oyun menüsünde kasma donma yok. Oyuna girince ilk 5-6 el (haritaya göre) oynanmıyor. Ölüm maçı girdiğimde ise son 10 kill kala oyun açılıyor. Bu sorunlar SSD'den dolayı mı işlemciden dolayı mı? HDD'nin çok kötü olduğunu düşünüyorum çünkü Valorant'ı açtığımda disikin neredeyse %100'ünü kullanıyor.

resim_2023-04-18_172958508.png

resim_2023-04-18_173616491.png

Isınmasını engellemek için soğutucu fan alsam fark eder mi? Bilgisayarın altına konulanlardan bahsediyorum.

Intel HD Graphics 5500.
Fan bende de vardı, bilgisayara pervaneyle hava üflemesinden çok altı boş kaldığı için soğuk kalıyordu. Altına kitap koysanız aynı etkiyi veriyor tabi az da olsa etki ediyordur. İntel grafik paneliniz eskisi mi bilmiyorum ama performans için 3B ayarlarında özel ayarlar:
Doku Kalitesi: Başarım
Anizotropik Süzme: 2x
Tepe Noktası İşleme: Varsayılan
Dikey Senkr: Uygulama Ayarları tavsiye ederim. Güç ayarlarından da arttırmadıysanız ayarları arttırabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı