i3-5005U ve HD Graphics 5500 sistemin sıcaklık değerleri normal mi?

elirazo

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar 4-5 yıllık acer aspire serisinden bir laptopum var. Oyundan oyuna tuhaf dereceler görüyorum. Onları aşağı yazayım. Bu dereceler size çok sıcak gelmeyebilir ama bilgisayarım iki kere tamire gitti, sanırım biri sıcaklıktan dolayı ve daha da yanmasını istemiyorum. O yüzden 70i geçsin istemiyorum zaten fanlar deli gibi dönüyor sonra.
Minecraft 65-67 oluyor maks (bundan çok memnunum)
Darkest Dungeonda 75 oluyor
The Long Darkta 80-81 kadar oldu
Metro 2033 reduxta 74ü buldu devam etmedim
Surviving Mars bakayım dedim 74ü buldu devam etmedim
Valorantta 75-76 civarı
Yani genel olarak böyle dereceler bazı low oyunlarda bile çok oluyor. Sistemimi de yazayım i3-5005U 2.00 Ghz, 4 GB ram, intel hd graphics 5500
Oyun oynamak için uygun değil biliyorum ama bazı low oyunları oynayabilirim bence. Inca marka bi soğutucum var çok işe yarıyormuş gibi gelmedi. Önerilerinize açığım.
Bu arada dereceleri Core Tempten ölçüyorum pcde kendi uygulaması yok.

Hepsi normal ve aynı sisteme sahibiz kendimden biliyorum.
Selamlar 4-5 yıllık Acer Aspire serisinden bir laptopum var. Oyundan oyuna tuhaf dereceler görüyorum. Onları aşağı yazayım. Bu dereceler size çok sıcak gelmeyebilir ama bilgisayarım iki kere tamire gitti, sanırım biri sıcaklıktan dolayı ve daha da yanmasını istemiyorum. O yüzden 70i geçsin istemiyorum zaten fanlar deli gibi dönüyor sonra.
Minecraft 65-67 oluyor maksimum (bundan çok memnunum)
Darkest dungeonda 75 oluyor.
The Long Dark'ta 80-81 kadar oldu.
Metro 2033 Redux'ta 74ü buldu devam etmedim.
Surviving mars bakayım dedim 74ü buldu devam etmedim.
Valorant'ta 75-76 civarı.
Yani genel olarak böyle dereceler bazı Low oyunlarda bile çok oluyor. Sistemimi de yazayım i3-5005U 2.00 GHz, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 5500.
Oyun oynamak için uygun değil biliyorum ama bazı Low oyunları oynayabilirim bence. Inca marka bir soğutucum var çok işe yarıyormuş gibi gelmedi. Önerilerinize açığım.
Bu arada dereceleri Core Temp'ten ölçüyorum PC'de kendi uygulaması yok.

Keşke konuyu soru olarak açsaydınız.

Selamlar 4-5 yıllık Acer Aspire serisinden bir laptopum var. Oyundan oyuna tuhaf dereceler görüyorum. Onları aşağı yazayım. Bu dereceler size çok sıcak gelmeyebilir ama bilgisayarım iki kere tamire gitti, sanırım biri sıcaklıktan dolayı ve daha da yanmasını istemiyorum. O yüzden 70i geçsin istemiyorum zaten fanlar deli gibi dönüyor sonra.
Minecraft 65-67 oluyor maksimum (bundan çok memnunum)
Darkest dungeonda 75 oluyor.
The Long Dark'ta 80-81 kadar oldu.
Metro 2033 Redux'ta 74ü buldu devam etmedim.
Surviving mars bakayım dedim 74ü buldu devam etmedim.
Valorant'ta 75-76 civarı.
Yani genel olarak böyle dereceler bazı Low oyunlarda bile çok oluyor. Sistemimi de yazayım i3-5005U 2.00 GHz, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 5500.
Oyun oynamak için uygun değil biliyorum ama bazı Low oyunları oynayabilirim bence. Inca marka bir soğutucum var çok işe yarıyormuş gibi gelmedi. Önerilerinize açığım.
Bu arada dereceleri Core Temp'ten ölçüyorum PC'de kendi uygulaması yok.

Selamlar bilgisayarın işlemcisi zorlanıyor büyük bir ihtimal ayarları düşüğe çekerseniz iyi olur diye düşünüyorum.

Hepsi normal ve aynı sisteme sahibiz kendimden biliyorum.

Keşke konuyu soru olarak açsaydınız.
Pardon uygun başlığı aramaya çalıştım da yapamamışım belli ki.
Peki bu derecelerde oynamak zarar verir mi bilgisayara?
Selamlar bilgisayarın işlemcisi zorlanıyor büyük bir ihtimal ayarları düşüğe çekerseniz iyi olur diye düşünüyorum.
Ayarları en düşükte oynamaya çalışıyorum genelde. Artık görsel zevkten çok oyun oynama zevkini çıkarmaya çalışıyorum.

Ayarları en düşükte oynamaya çalışıyorum genelde. Artık görsel zevkten çok oyun oynama zevkini çıkarmaya çalışıyorum.

MSI Afterburner ile değerlenize bakabilirsiniz YouTube'dan kurulumuna bakın ve kurun zaten kışda yaklaşıyor sizin için daha iyi olur.

Ayarları en düşükte oynamaya çalışıyorum genelde. Artık görsel zevkten çok oyun oynama zevkini çıkarmaya.

Hayır zarar vermiyor hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı