i3 5005U Xubuntu ekran yırtılması

Ayrıca şunu söyleyeyim, yazdığınız kodu terminale girince parolamı giriyorum ama çıktı olarak hiçbir şey vermiyor.

O dosya taşıma komutudur, çıktı vermez..
Tarayıcıda "Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan" seçeneğini deaktif ederek deneyin.
Ayrıca Xubuntu'nun kendisinde Nvidia sürücüyü otomatik kuran araç var, sistem menüsüne bakın, "Güncellemeler seçenekler" gibi bir ismi olması lazım.

Hayır ekran yırtılmasının NVIDIA kartınla uzaktan yakından bir ilgisi yok.
Chrome'u açıp arama kısmına alttakini yaz ve disabled yap. Daha sonra Chrome'u yeniden başlat.

chrome://flags/#smooth-scrolling

Tekrardan iyi akşamlar, dediklerinizin hepsini temiz kurulumdan sonra yaptım. Şimdilik yırtılmalar yok. Bu yaptıklarımdan sonra ekran kartı driver'larını kuracak mıyım yoksa o ayarlara hiç girmeyecek miyim?

Bir de bu yaptıklarımız tam olarak ne oluyor? Harici ekran kartı yerine dahili ekran kartını mı kullanıyorum sadece?

Sorun yoksa bir şey yapmanız gerekmiyor, olduğu gibi kullanıyorsunuz.
Normalde sürücü ayarını xserver-xorg-video-intel sürücünün kendisi yapması gerekir, ancak bazı Intel sürücüler farklılık gösterdiğinden gerekli ayarı yapmıyor, işte 20-intel.conf dosyası ile Intel sürücünün yapması gereken ayarı el ile siz yapmış oluyorsunuz. Zaten farkındaysanız dosyada kare # ile kapatılmış satırlar var, o satırların önündeki kare # işareti kullanıcının kendisi denemek için açar veya kapatır.
Evet, şu anda kendi ekran kartını kullanıyorsunuz, kendi ekran kartınızı öneririm.

@İlledelinux Kusura bakmayın tekrardan rahatsız edeceğim sizi ama "Pencere Yönetici İnce Ayarları" sekmesinde "Görüntü Birleştirmeyi Etkinleştir" ayarını kapatınca kopmalar yeniden başladı. Bu ayarı açınca herhangi bir sorun yok.

Acaba NVIDIA ekran kartını kullanırken de böyle bir hata olmuş olabilir mi?

Görüntü birleştirme ilk defa duyuyorum.

Normalde görüntü birleştirme etkin olması lazım, ancak Xfce'nin kendi compositoru genelde sorunlu, bazen o özelliği kapatınca bazen de açınca düzelme oluyor, bu sorun yıllardır devam ediyor.
Örneğin henüz paylaştığım XfceBox masaüstünde Xfwm yerine Openbox entegre etmemin nedenlerinden biri de bu sorundu.

Bu arada kusura bakacak bir şey yok, insanlara yardım etmek için buradayız, elimizden geldiğince yardım ederiz, merak ettiğiniz soruları elbette sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…