I3 550 Sistem Yükseltme

canramazan

Decapat
Merhaba arkadaşlar, aşağıda verdiğim bilgileri PC'de çalıştır msinfo32 yazarak öğrendim. Eskiden alınmış bir bilgisayardır ve toplama alınmıştır. Şu an çok bir bütçe ayırmadan bilgisayarımı nasıl geliştirebilirim, takviye olarak neler yapabilirim? Fazla bilgim, yok acaba yardımcı olur musunuz? Önerilerinizi bekliyorum.

* Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 3.20Ghz
* Intel Corporation DH55PJ Anakart
* 6 gb DDR3 ram (anakart en fazla 1333mhz ram frekansı ve 8 gb ram destekliyormuş)
* Ekran kartı AMD Radeon HD 5500 Series 4gb
* 300 GB HDD (SSD yok.)

Başka bilgiler gerekli ise tarif ederseniz bulurum fakat dediğim gibi daha fazla detay bilmiyorum. Bu PC'yi nasıl geliştirebilirim?

Bence yeni bir anakart alın eğer almam derseniz ise İntel Core i7 870 alıp kullanabilirsiniz benim tavsiyem yeni bir anakart almak SSD al (120 GB yeterlidir Windows 10 için ama sen oyun kurarım veya program kurarım dersen 256 GB olsun isteğine bağlı yani)
Eğer GTA 5 gibi oyunları sıkıntısız oynasın diyorsan 2.el bir GTX 750 Ti öneririm bende kullanıyorum birde anakart'ta O.C var ise yeni aldığınız işlemciyi Overclock ederseniz performans artacaktır (NOT: Eğer overclock'tan anlamıyorsanız bu konuda uzman kişilere sorun veya yaptırın.)
Zaten bu sistemin en son olacağı bu sonuçta 1156 anakart var üstünde işlemci sınırlı ancak bu kadar olur [emoji6]

Bence yeni bir anakart alın eğer almam derseniz ise İntel Core i7 870 alıp kullanabilirsiniz benim tavsiyem yeni bir anakart almak SSD al (120 GB yeterlidir Windows 10 için ama sen oyun kurarım veya program kurarım dersen 256 GB olsun isteğine bağlı yani)
Eğer GTA 5 gibi oyunları sıkıntısız oynasın diyorsan 2.el bir GTX 750 Ti öneririm bende kullanıyorum birde anakart'ta O.C var ise yeni aldığınız işlemciyi Overclock ederseniz performans artacaktır (NOT: Eğer overclock'tan anlamıyorsanız bu konuda uzman kişilere sorun veya yaptırın.)
Zaten bu sistemin en son olacağı bu sonuçta 1156 anakart var üstünde işlemci sınırlı ancak bu kadar olur [emoji6]
Hocamla aynı fikirdeyim işlemci olarak xeon modellerde var hocam haberiniz olsun.

Arkadaşlar dediklerinize biraz uzak kalıyorum. Çünkü fazla bilgim yok.Bir anakart alsam diye düşündüm. Sonra bu anakart üzerinde işlemciyi ekran kartını ramleri zamana bağlı olarak yavaş yavaş yükseltilir mi acaba ?

Şu an kullandığınız kartta yapamazsınız ancak yeni alacağınız am4 soket tipi anakart ile RAM,işlemci ve ekran kartı yükseltmesi yapabileceksiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı