I3 550 Sistem Yükseltme

Xeon tavsiye ediyorum ben şahsen.
Katılıyorum. Eğer bütçe sıkıntısı varsa 100 TL'ye x3440 alıp bir de ortalama bir soğutucu alıp 3.2-3.5 GHz'e çekerseniz gayet tatmin edici bir performans alıyorsunuz. Hele ki 100 TL verip aldığınızı düşünürsek F/P tavan yapıyor gerçekten.

Bir adet anakart , işlemci ve bir ram alsam ileriye dönük yükseltebileceğim. Bu şekilde bir sistem için alacağım parçalar neler olmalıdır. Bir arkadaş AMD Reyzen işlemcilerin ekran kartı olmadan kullanabilirsin performansı çok iyi demişti. İlerde bir ekran kartı eklersin maddi duruma göre dedi. Şimdi elimde eskide olsa boş kasa var zaten klavyesi faresi monitor de var. 600 watt güç kaynağıda var. Dediğim gibi bir işlemci,anakart ve ram tercihim ne olmalıdır ?

Bir adet anakart , işlemci ve bir ram alsam ileriye dönük yükseltebileceğim. Bu şekilde bir sistem için alacağım parçalar neler olmalıdır. Bir arkadaş AMD Reyzen işlemcilerin ekran kartı olmadan kullanabilirsin performansı çok iyi demişti. İlerde bir ekran kartı eklersin maddi duruma göre dedi. Şimdi elimde eskide olsa boş kasa var zaten klavyesi faresi monitor de var. 600 watt güç kaynağıda var. Dediğim gibi bir işlemci,anakart ve ram tercihim ne olmalıdır ?
Ryzen işlemcilerin sadece APU versiyonu olan G ve GE kodlu işlemcileri ekran kartsız kullanabilirsiniz. Diğer modeller dahili GPU barındırmaz.

Ali bey ileri dönük olarak apu versiyon mu daha iyi yoksa diğer versiyon mu
Bence APU versiyonları kısıtlı bütçe için birebir. Kıyaslama yapacak olursak 2200g'nin performansı ve fiyatı 1300'lerle neredeyse aynı idi. Bu bakımdan APU versiyonları daha avantajlı olur ancak yeni çıkacak APU serinin GPU ve CPU performansı ve fiyatlandırması nasıl olur bilemiyorum.

Kısıtlı bütçe şeklinde davranmasam şöyle dört beş ay bir süreye yayıp yavaş yavaş alsam. Kuracağım sistemde ileriye dönük olsa yani ilerde parçasını değiştirip yenileyebilsem başlangiç için şuan ne almam gerekiyor. Şuan 2bin lira bir bütçem var ve dört ay içerisinde toplam 4.500 lira ayırabilirim.

Kısıtlı bütçe şeklinde davranmasam şöyle dört beş ay bir süreye yayıp yavaş yavaş alsam. Kuracağım sistemde ileriye dönük olsa yani ilerde parçasını değiştirip yenileyebilsem başlangiç için şuan ne almam gerekiyor. Şuan 2bin lira bir bütçem var ve dört ay içerisinde toplam 4.500 lira ayırabilirim.
Anladım hocam size tavsiyem 3. nesil Ryzenleri beklemeniz olur. Ama bu süreç içinde anakart, RAM gibi bileşenleri alabilirsiniz. 3. nesil Ryzenlerin en alt seviyesi olan 3300'ler bile 6 çekirdek 12 izlek olarak çıkacağı için kesinlikle beklemeye değecektir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı