2 3 derece soğutma var ancak ben bellek hızına daha çok önem verdiğim için (ultrada oynamak için özellikle) Sapphire tercih ederim çünkü açık dünya oyunlarda daha güçlü işler mapi. Ama 1 yada 2 fps daha istiyorsan ve açık dünya oynamayacaksan asus alınabilir sırf şekli için.
Ben de Sapphire nitro+ RX 470 4GB kullanıyorum i5 6600 ile beraber. Arada %80'e kadar çıktığı oluyor işlemci kullanımının. i3 6100 ile test etmiş burda arkadaş i3 6098p ile çok yakın olduğu için aynı değerleri verecektir. İşlemci kullanımı neredeyse hep %100. i5 6402p alabilirsen çok daha iyi olur. İleride de sıkıntı yaşamazsın.
Burda FXAA ve diğer custom ayarlar açık değil. Ayrıca bu kaliteninde ultra olduğunu zannetmiyorum. O FPSyi alması normal. Çünkü düşşük ayarlarda yüksek miktarda darboğaz yaşar ancak Tüm ayarları ultra yaptıktan ve herşeyi açtıktan sonra +45 fps alıyor. Ayrıca işlemci kullanımı da %85 i geçmiyor. RX 470 gerçekten 1080p için yapılmış bir kart ve tüm ayarları rahatlıkla açabilir
Yapan arkadaş büyük ihtimalle düşük ayarlarda o fpsyi aldıkdan sonra pişman olup kartı iade etmiştir .
Bu llinkdeki arkadaşta test etmiş biraz darboğaz var evet ama MSAA 8x ve FXAA açılan testlerde işlemci %60-75 arası geziniyor yani çok yüksek darboğaz yok ama FPS 40-60 arası geziniyor
Ayrıca bütün kayıt programları işlemciye en az %10 yük bindirir. Bunu kayıt dışı oynadığını düşünürsek her şekilde +60 fps alır