i3 6100 CPU kullanımı aşırı şekilde artıyor

BERAT DELİBALTA

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamünaleyküm CPU kullanımı boştayken bile çok fazla çıkıyor Google açınca bile 40-50'lere çıkıyor ana sayfayı üst üste 4-5 defa yenileyince bile CPU 50'ye kadar çıkıyor ve oyun oynarken CPU saçma sapan arttığı için gecikme lag sorunu yaşıyorum bunu nasıl çözebilirim ne yaptıysam çözemedim.
RX 470 4 GB.
i3 6100 3.40 GHz.
16 GB DDR4 2133 MHz.
MSI B150M Bazooka.
Samsung 860 EVO SSD 250 GB.
1 TB Seagate 7200 RPM.
Zalman Z3 Plus 600W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs taraması ve arka plandakileri kapatmak çözüm olabilir.

i3 6100 işlemcinin oyunlarda RX 470 ekran kartını beslerken işlemcinin fazla kullanılması normaldir.

hocam tamamda sistem kasma yapmıyordu bir anda kasma yapması doğal mi ve ıısı değerlerim gayet iyi bi çözemedim bunu ya

Sorunun ne olduğunu daha çözemedim ama HDD bad sector aradım sıkıntı çıkmadı.
Ekran kartı ısısına baktım işlemci ısına baktım sıkıntı yok FurMark testi yaptım maksimum 72 dereceye bilgisayarı formatladım Windows UEFI değildi UEFI kurdum yani aklıma gelebilecek her şeyi yapmama rağmen böyle oldu oyunlarda falan sürekli gecikme yaşıyorum hafif donmalar yaşıyorum ve CPU'ya baktığımda iste yükselmiş oluyor.
Masaüstündeyken yenileme F5 yaparken bile sürekli yaptığımda üst üste 4*5 defa CPU 30-50 arasına çıkabiliyor işlemci ile ekran kartı darboğaz oluyor diyeceğim ama 4-5 yıldır kullanıyorum sistemi hiç böyle bir şey yaşamamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…