i3 6100 CPU Soğutucusu Önerisi

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,
Corsair 100R kasamda MSI H110M Gaming anakartıma takılı olan Intel i3 6100 işlemcim için soğutucu almak istiyorum. Kasa soğutması iyi olmasına rağmen Prime95 testinde çok kısa sürede 70 dereceyi gördüm.

Bütçem 100TL civarında. Deep Cool Gammaxx S40 Soket Intel ve AMD 120x25mm Fanlı İşlemci Soğutucusu bu adresteki Deep Cool Gammaxx S40 araştırdığım kadarıyla iyi ve bütçeme uygun geldi ancak kasaya sığar mı bilmiyorum.

Birde şu anda sistem kurulu bir şekilde. Anakartı sökmeden kasanın içinde soğutucunun montajını yapma şansım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok soğutucunun termal macununu yenilemelisin. Bazen termal macun eksik oluyormuş diye duydum. İşlemci soğutucuya gerek yok, stok soğutucuyu yanlış takmış da olabilirsin. Gammaxx S40 o işlemci için gereksizdir. Ayrıca işlemcin maksimum kaç dereceye ulaştı testte? Soğutucun kaç devirde dönüyordu bu esnada?

Stok soğutucunun termal macununu yenilemelisin. Bazen termal macun eksik oluyormuş diye duydum. İşlemci soğutucuya gerek yok, stok soğutucuyu yanlış takmış da olabilirsin. Gammaxx S40 o işlemci için gereksizdir. Ayrıca işlemcin maksimum kaç dereceye ulaştı testte? Soğutucun kaç devirde dönüyordu bu esnada?

İyi bir şekilde test edemedim ama ne olursa olsun stok soğutucunun çok kalitesiz olduğu bir gerçek. Eski nesil çok güç tüketen ancak çok kalitesiz soğutucusu olan bir ekran kartı kullanıyorum, onun için kasanın sıcaklığını düşük tutmam önemli. İşlemcinin sıcaklığı arttıkça kasanın sıcaklığı da artıyor. Ayrıca ekran kartım işlemcimden üst düzey olduğu için kullanım sürekli yüksek olacaktır, iyi bir soğutması olması önemli.

Belki S40 i3 6100 için fazla olabilir ancak daha kötülerin de stok soğtucudan pek farkı olmadığı için almaya değmez.

S40'dan daha ucuz veya aynı fiyata daha iyi bir öneriniz varsa öğrenmek isterim. Ayrıca kasama sığacak mı ondan emin değilim.

S40'ın yüksekliği 143 MM ve kasan 150 MM'ye kadar destekliyor. Yani sığacaktır kasana. Ayrıca Deep Cool Gammaxx 200 gibi soğutucuların stok soğutucudan farkı vardır. Almak istiyorsan al S40'ı. Fiyat performans olarak güzel bir konumda. Bir gün sistemi değiştirecek olursan da kullanırsın bu soğutucuyu. Ayrıca başka bir konuda kasamın soğutması iyi demişsin, içeride sıcak havanın birikmemesi lazım. Kasana performanslı fanlar almanı da öneririm. Belki o zaman işlemci soğutucuya gerek kalmaz. Cougar marka fanları öneririm.

S40'ın yüksekliği 143 MM ve kasan 150 MM'ye kadar destekliyor. Yani sığacaktır kasana. Ayrıca Deep Cool Gammaxx 200 gibi soğutucuların stok soğutucudan farkı vardır. Almak istiyorsan al S40'ı. Fiyat performans olarak güzel bir konumda. Bir gün sistemi değiştirecek olursan da kullanırsın bu soğutucuyu. Ayrıca başka bir konuda kasamın soğutması iyi demişsin, içeride sıcak havanın birikmemesi lazım. Kasana performanslı fanlar almanı da öneririm. Belki o zaman işlemci soğutucuya gerek kalmaz. Cougar marka fanları öneririm.

Eğer iyiyse Gammaxx 200'de olabilir. Arada 40TL gibi bir fiyat farkı var. Sizce S40'ı almaya değer mi yoksa 200 yeterli olacak mıdır?

Cougar fan için artık çok geç. Kasaya yeni iki adet (Cooler Master Sickleflow) fan aldım ancak sanrım kasada hava akımı biraz yanlış.

100R_AIRFLOW.png

Corsairin kendi sitesinde böyle bir şema vardı bende bunu uyguladım ancak sorun şu ki içeri hava gelen sağ kısmın önü açık değil ve oradaki fan daha güçsüz. Soldaki havayı dışarı veren fan da onunla aynı seviyede ancak üstteki iki dışarı veren fan çok daha güçlü. O üsttekileri hem çok ses çıkardıkları için hem de akımı bozmamaları için düşük yüzdede çalışacak şekilde ayarladım. Sizce kasaya çok mu az hava gidiyordur?

IMG_20160722_122225.jpg

Not: Anakart üzerinde iki tane Sysfan olduğu için üstteki ikisini kısmak için mecburen onlara bağladım. Sol ve sağdaki fanlar PSU'ya bağlı.

Ek olarak:
Fanları Vatan Bilgisayar'dan geçen hafta almıştım çıkartıp burada 20db ses yazıyordu bu en az 30 çıkarıyor, başımı ağrıttı deyip geri götürsem alırlar mı sizce :D

Son düzenleme:
Deep Cool Gammaxx 200 de yeterli olacaktır o işlemciye. Öndeki 1 fan kasa içine pek hava sağlayamıyor olabilir ama kasa iyi gözüküyor. Fanları PSU'ya bağladığın için çok ses çıkarıyor olabilir ama zaten kasa için güçlü fanlar lazım. İstersen fanları iade edebilirsin. Cougar marka ucuz fanlar bulunuyor Hepsiburada'da ve daha performanslı. Çok ses çıkaracağını sanmam. Deep Cool Gammaxx 200 almanı öneririm. Fan işi sana kalmış. Öndeki fanın güçlü bir fan olmasında fayda var.

Deep Cool Gammaxx 200 de yeterli olacaktır o işlemciye. Öndeki 1 fan kasa içine pek hava sağlayamıyor olabilir ama kasa iyi gözüküyor. Fanları PSU'ya bağladığın için çok ses çıkarıyor olabilir ama zaten kasa için güçlü fanlar lazım. İstersen fanları iade edebilirsin. Cougar marka ucuz fanlar bulunuyor Hepsiburada'da ve daha performanslı. Çok ses çıkaracağını sanmam. Deep Cool Gammaxx 200 almanı öneririm. Fan işi sana kalmış. Öndeki fanın güçlü bir fan olmasında fayda var.

Başta üstteki ikisi PSU'ya bağlıydı çok ses yapıyordu onları anakarta bağlayıp düzeyini düşürdükten sonra ses azaldı. Sağ ve soldakiler PSU'ya bağlı olmasına rağmen ses yapmıyor. O zaman iade etmeyi deneyeyim. Hiç böyle bir tecrübeniz oldu mu, açılmış ürünü iade alırlar mı? Eğer olmazsa üstteki Cooler Master Sickleflow fan daha güçlü sanırım onları sağ ve sola takıp diğerlerini üste takmak daha mı doğru olacaktır?

Dediğin gibi yapmak daha mantıklı olacaktır. Şimdi düşününce Vatan'ın iade alacağını hiç sanmıyorum.

Dediğiniz gibi çıktı. Tam olarak 10 dakika hatta bekledikten sonra "Biz kontrolünü sağlayamıyoruz..." şeklinde gevelediler. Şubeye gidip denerim belki, belki de öndeki fanın daha güçlü olması için üstteki fanı öne, öndeki fanı üste takarım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı