Vatan Bilgisayara fan almak için gittiğimde XIGMATEK TYR SD962 INTEL LGA775/1150/55/56/1366&AMD AM2/AM3/FM İŞLEMCİ SOĞUTUCU bu Xigmatek TYR SD962 modelini görmüştüm. Gammaxx 200'ü daha iyi sanıyordum ancak şimdi tekrar araştırdım Xigmatek TYR SD962 fanın hava akımı ve fan hızı daha iyi hatta bunlara rağmen daha sessiz. Bu fanı almak sanırım daha iyi olacaktır? Hem doğrudan mağazadan alma şansım da var.
Xigmatek modelinin yanında termal macun gelmiyor. Elinde Zalman'ın termal macunu olduğuna göre alabilirsin, sorun yok. Zaten o kadar yüksek devirlere çıkacağını sanmam işlemci soğutucunun.
Xigmatek modelinin yanında termal macun gelmiyor. Elinde Zalman'ın termal macunu olduğuna göre alabilirsin, sorun yok. Zaten o kadar yüksek devirlere çıkacağını sanmam işlemci soğutucunun.
O zaman Xigmatek fanı alacağım. Elimdeki Zalman termal macun az kalmış olsa da son bir kez sürmeye yetecektir, ekran kartının termal macununu sonra değiştiririm. Beni tek kuşkulandıran bu fan hakkında hiç bir bilgi olmayışı, yabancı sitelerde bile bilgi çok kısıtlı. Sanırım üretimi durduruldu, stokta kalmışları satıyorlar.
Dış görünüşünden aşağı yukarı performansını anlayabilirsin işlemci soğutucuların. Bu soğutucu 2 ısı borulu, orta boy fanlı, ortalama bir soğutucu. Piyasadaki her OC yapılmayan işlemciyi soğutur düzgün bir termal macun ile beraber kullanıldığında.
Xigmatek TYR SD962 CPU soğutucuyu aldım ve monte ettim. İlk tecrübem olduğu için zorlandım, termal macun uzun süre bekledi ve sürkeli soğutucuyu değdirip kaldırdım umarım o yüzden bir sorun olmaz
Birazdan sıcaklığa göre çalışma yüzdesi ayarlarını yapacağım. Az önce stress test yaptığımda aşırı derecede ses çıkarttı onu biraz kısmam gerekli.
Kasanın hava sirkülasyonu aşağıya eklediğim resimdeki gibi oldu. Ayarları yaptıktan sonra test sonuçlarını da yazacağım. Silikon vida aldıktan sonra kasadaki fanların çalışma yüzdesini arttırabilirim ama şimdilik çok ses çıkarmaması da önemli.
Düzenleme:
Az önce test yapma şansım oldu. Sonuçlar çok kötü. Stok soğutucu kullanırken hem daha az ses çıkıyordu hem de daha az ısınıyordu. Prime95 testini açar açmaz 85 dereceyi gördüm. Sorun termal macun kaynaklı olabilir. Yarın yeni termal macun alıp deneyeceğim. Sonuçta kötü de olsa stok fandan iyi sonuç vermesi gerekmez mi?
yanlış yöne doğru takmışsın soğutucuyu. Aldığı havayı egzoz fanına doğru atacak şekilde takacaksın. Yani soğutucunun fanı belleklere doğru bakacak. Elindeki termal macun zaten iyi, değiştirmene gerek yok.