i3 6100 CPU Soğutucusu Önerisi

Xigmatek modelinin yanında termal macun gelmiyor. Elinde Zalman'ın termal macunu olduğuna göre alabilirsin, sorun yok. Zaten o kadar yüksek devirlere çıkacağını sanmam işlemci soğutucunun.

O zaman Xigmatek fanı alacağım. Elimdeki Zalman termal macun az kalmış olsa da son bir kez sürmeye yetecektir, ekran kartının termal macununu sonra değiştiririm. Beni tek kuşkulandıran bu fan hakkında hiç bir bilgi olmayışı, yabancı sitelerde bile bilgi çok kısıtlı. Sanırım üretimi durduruldu, stokta kalmışları satıyorlar.
 
Xigmatek TYR SD962 CPU soğutucuyu aldım ve monte ettim. İlk tecrübem olduğu için zorlandım, termal macun uzun süre bekledi ve sürkeli soğutucuyu değdirip kaldırdım umarım o yüzden bir sorun olmaz :)

Birazdan sıcaklığa göre çalışma yüzdesi ayarlarını yapacağım. Az önce stress test yaptığımda aşırı derecede ses çıkarttı onu biraz kısmam gerekli.

Kasanın hava sirkülasyonu aşağıya eklediğim resimdeki gibi oldu. Ayarları yaptıktan sonra test sonuçlarını da yazacağım. Silikon vida aldıktan sonra kasadaki fanların çalışma yüzdesini arttırabilirim ama şimdilik çok ses çıkarmaması da önemli.

IMG_20160725_190901.jpg


@Silinen üye

Düzenleme:
Az önce test yapma şansım oldu. Sonuçlar çok kötü. Stok soğutucu kullanırken hem daha az ses çıkıyordu hem de daha az ısınıyordu. Prime95 testini açar açmaz 85 dereceyi gördüm. Sorun termal macun kaynaklı olabilir. Yarın yeni termal macun alıp deneyeceğim. Sonuçta kötü de olsa stok fandan iyi sonuç vermesi gerekmez mi?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı