i3 6100 - Gtx 950 sistem toplama

Padawan04

Megapat
Arkadaşlar oncelikle merhabalar. Bu benim ilk konum. Kuralları okumama ragmen kural dışı bir şeyler yazabilirim bunun icin ozur dilerim.

Şimdi asıl konuya gelirsek; ben i3 6100 ve gtx 950 ile bir sistem toplamayi dusunuyorum. Sorularim sunlar:

-gtx 950 yerine r7 370 alsam f/p olarak daha mi verimli olur? Yoksa yine de param bosuna mi gider ?

-i3 6100 yerine i5 4460 bir sistem toplarsam ddr 3 bir sistem olacagindan daha mi kisa omurlu olur ?

- bu yazdigim işlemci ve ekran kartı icin 300 lira civari kasa ve guc kaynagi ya da kasa+guc kaynagi onerir misiniz ? Cevap verenlere simdiden tesekkur ederim :)

Kasayı @RankQX 'ın önerdiği Z3 Plus'ı seçebilirsin fakat kesinlik i3 6100 gibi yeni nesil skylake tabanlı bir işlemci alman hem daha performanslı hemde daha uzun ömürlü olacaktır. Gtx 950 almanı öneririm ve bütçeni belirtirsen biraz daha yardımcı olabilirim.

i3 6100'ün çekirdek sayısının 2 olması beni biraz ön yargıyla yaklaştırıyor. Bende sistem toplayacağım fakat 6100'mü alsam i5 6400'mü alsam karar veremiyorum.

i3 6100'ün çekirdek sayısının 2 olması beni biraz ön yargıyla yaklaştırıyor. Bende sistem toplayacağım fakat 6100'mü alsam i5 6400'mü alsam karar veremiyorum.
Bana kalırsa aralarında fark sadece fiyat. Bunlar skylake işlemciler pek sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum, aralarında yaklaşık 200 Tl civarı fark var i3 6100 yanına Hyperx Fury 120 Gb bir ssd sığdırabilirsin ya da biraz daha iyi bir ekran kartı alabilirsin, aklınızda ki sistem nedir ?

Bana kalırsa aralarında fark sadece fiyat. Bunlar skylake işlemciler pek sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum, aralarında yaklaşık 200 Tl civarı fark var i3 6100 yanına Hyperx Fury 120 Gb bir ssd sığdırabilirsin ya da biraz daha iyi bir ekran kartı alabilirsin, aklınızda ki sistem nedir ?

Buradan sistemi yazıp arkadaşın konusunu kirletmeyeyim. Buradan i3 6100 ve GTX 950 Sistem'e ulaşabilirsin. Yalnız orada ekran kartı 950 olarak görünüyor, sen onu 960 olarak gör.

Kasayı @RankQX 'ın önerdiği Z3 Plus'ı seçebilirsin fakat kesinlik i3 6100 gibi yeni nesil skylake tabanlı bir işlemci alman hem daha performanslı hemde daha uzun ömürlü olacaktır. Gtx 950 almanı öneririm ve bütçeni belirtirsen biraz daha yardımcı olabilirim.

Butcem 2000 lira ben de gtx 950 dusunuyordum sadece daha ucuza gelebilir mi fiye dusunmustum ...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı